Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Διάκος και πατέρας τριών παιδιών ο δολοφονημένος από τους ισλαμοφασίστες οδηγός του μητροπολίτη


20130427-091826.jpgΣε πρωτόγνωρο δράμα παρατεταμένης διάρκειας, που θυμίζει θρίλερ του Νταν Μπράουν, εξελίσσεται η υπόθεση απαγωγής των χριστιανών θρησκευτικών ηγετών του Πατριαρχείου Αντιοχείας, του Ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας κ. Παύλου (Ιάζιτζι) και του Συρορθοδόξου μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Ιωάννου (Ιπραχίμ), οι οποίοι απήχθησαν την προηγούμενη Δευτέρα επιστρέφοντας στο Χαλέπι, μετά την εκπλήρωση ανθρωπιστικής 
αποστολής.
Το πρωτοφανές εκκλησιαστικό «σίριαλ» πνίγηκε στο αίμα όταν χθες το πρωί δόθηκε στο διαδίκτυο ανατριχιαστικό βίντεο, στο οποίο εικονίζεται κατασφαγμένος ο οδηγός του Συρο-Ιακωβίτη μητροπολίτη Χαλεπίου, ενώ άγνωστος κρατά την ταυτότητα με τη φωτογραφία του, πιστοποιώντας, σχεδόν πανηγυρίζοντας τη μακάβρια αποκάλυψη.
Το σώμα του δολοφονημένου έχει υποστεί κακοποίηση, ενώ το πρόσωπό του είναι παραμορφωμένο. Φερόμενος ως νεκρός είναι ο Fathalla Robben Kabbout ή Fautuh, διάκονος και πατέρας τριών παιδιών.
Ο βοηθός του αγνοούμενου Συρορθόδοξου ιερωμένου από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε σκοτωμένος, αφού μαρτυρίες παρουσίαζαν βέβαιη την εκτέλεσή του με μια σφαίρα στο κεφάλι κατά την αποχώρηση των ισλαμοφασιτών Τσετσένων (Τσετσένοι τζιχαντιστές), όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Η κηδεία του άτυχου εκκλησιαστικού «υπασπιστή» έγινε στο Χαλέπι, ιστορικό κέντρο του συριακού βορρά, μέσα σε κλίμα θρήνου από τα μέλη της οικογένειάς του. Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρη Αβραμόπουλου στην αιματηρή ιστορία απαγωγής υπάρχει και δεύτερος νεκρός, αφού ο κ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε επιλέξει: «Εχουν χαθεί δύο ζωές και κάνουμε τα πάντα για να υπάρξει αίσια έκβαση».
Πάντως εδώ και αρκετές ώρες έχουν αρχίσει και αναπτύσσονται γύρω από την απαγωγή των χριστιανών θρησκευτικών ηγετών διάφορες θεωρίες που ήδη κινούνται σε κατασκοπευτικές σχοινοβασίες, ανακατεύοντας στα φλεγόμενα χώματα της Συρίας ιστορίες με χορό πρακτόρων. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι η απαγωγή έχει στόχο την διατάραξη των σχέσεων Συρίας – Ρωσίας, αφού πιθανή δολοφονία των χριστιανών από ομάδα Τσετσένων θα χρεωνόταν στον Μπαζάρ Αλ Ασαντ, που έχει αφήσει εξτρεμιστές να σκοτώνουν και να σκυλεύουν την πάντα υπολογίσιμη κοινότητα των χριστιανών στην περιοχή.
Ερωτήματα για τη γαλλική «απελευθέρωση»
Την αίσια έκβαση είχαν σπεύσει ψευδώς -όπως τελικά αποδείχτηκε- να προκαταβάλουν συντάκτες του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων οι οποίοι, μιλώντας με εκπρόσωπο της Συρορθοδόξου Εκκλησίας, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, παρουσίαζαν μέχρι την Τετάρτη το ξημέρωμα βέβαιη την απελευθέρωση των δύο μητροπολιτών, παίρνοντας σοβαρούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς (όπως το BBC) κυριολεκτικά στον λαιμό τους. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όμως κράτησε αποστάσεις και έκανε λόγο για μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες σε ένα θρίλερ που συνεχίζεται. Ο διάκος του Πατριαρχείου Αντιοχείας μέχρι χθες το απόγευμα σχεδόν κλαίγοντας έλεγε ότι «ο μητροπολίτης δεν είναι στη μητρόπολη», ενώ ο πολιτικός επιστήμονας Αρέφ Αλομπέιντ που ζει στη Μέση Ανατολή περιέργως δήλωνε σε ελληνικό ΜΜΕ ότι «οι μητροπολίτες είναι σε καλά χέρια». Πώς το γνωρίζει αυτό ο συγκεκριμένος κύριος, όταν οι διπλωματικοί υπάλληλοι της πρεσβείας στη Δαμασκό δεν έχουν ανάλογη πληροφόρηση;….
Στέφανος Χίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου