Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«Ύποπτος φάκελος» εστάλη στον Ομπάμα!




Ένας ύποπτος φάκελος, που ενδέχεται να περιέχει τη θανατηφόρα ουσία ρικίνη, εστάλη στο Λευκό Οίκο, με τελικό παραλήπτη τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με το ABC News, στο φάκελο ανιχνεύθηκε η εν λόγω θανατηφόρα ουσία, ωστόσο η είδηση δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, καθώς οι Αρχές αναφέρουν ότι θα πρέπει να περάσουν 24 έως 48 ώρες για τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που μίλησε στο NBC υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, το γράμμα έφτασε την Τρίτη στην Ταχυδρομική Υπηρεσία του Λευκου Οίκου και του θέματος επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ένας άνδρας με ένα σακίδιο πλάτης γεμάτο ύποπτο επιστολές, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και ανακρίνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το FBI, ένας ανάλογος φάκελος, που βρέθηκε να περιέχει τη θανατηφόρα ουσία ρικίνη, εστάλη και στον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή του Μισισίπι, Ρότζερ Ουίκερ.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου, το FBI και άλλες υπηρεσίες ξεκίνησαν έρευνα και η επιστολή εστάλη για περισσότερες εξετάσεις σε ειδικό εργαστήριο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ασφαλείας του Καπιτωλίου, χθες το βράδυ.

Η επιστολή είχε ταχυδρομική σφραγίδα από το Μέμφις του Τενεσί και δεν είχε διεύθυνση αποστολέα. Η ουσία που προέκυψε από τις εξετάσεις ήταν μια θανατηφόρα τοξίνη, η γνωστή ως «ρικίνη», που εμπεριέχεται στους καρπούς του ρικίνου, από τους οποίους εξάγεται το καστορέλαιο.

Η έκθεση ακόμη και σε μικρές ποσότητές της μπορεί να επιφέρει το θάνατο, συνήθως εντός 36 ωρών. Δεν υπάρχει αντίδοτο.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=272496

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου