Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Ομπάμα ζητάει την απέλαση οικογένειας χριστιανών Γερμανών που ζητούν άσυλο, γιατί στη Γερμανία τους απαγορεύουν να διδάσκουν τα παιδιά τους κατ’ οίκον


 
Η κυβέρνηση Ομπάμα ζητάει από το ομοσπονδιακό δικαστήριο να διατάξει την απέλαση μιας οικογένειας από τη Γερμανία που παρέχουν στα παιδιά τους διδασκαλία κατ’ οίκον, το λεγόμενο ‘homeschooling’, την ώρα που η οικογένεια ισχυρίζεται ότι υφίσταται διώξεις για θρησκευτικούς λόγους. Η γερμανική κυβέρνηση εμπόδισε τον Uwe και την Hannelore Romeike, που είναι ευαγγελικοί χριστιανοί, να διδάσκουν τα πέντε παιδιά τους στο σπίτι αντί να τα στέλνουν στα κρατικά σχολεία, επιβάλλοντάς τους πρόστιμα και απειλώντας τους με διώξεις αν δεν υπακούσουν.
Όταν αποφάσισαν να πάρουν τα τρία μεγαλύτερα παιδιά τους από το σχολείο, το 2006, η αστυνομία εμφανίστηκε στο σπίτι τους μέσα σε 24 ώρες, και έφυγε μόνο όταν εμφανίστηκε μια ομάδα υποστηρικτών που άρχισαν να διαμαρτύρονται.

Αλλά αυτή ήταν η αφετηρία των προβλημάτων τους με το νόμο. Το κράτος τους επέβαλε πρόστιμα που έφτασαν πάνω από 7.000 ευρώ.

Αφού η οικογένεια Romeike εγκατέλειψε την χώρα τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010, αρχικά τους χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο και βρήκαν ένα σπίτι στο Τενεσί. Έκαναν ένα έκτο παιδί. Αλλά τότε αμερικανική υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) άσκησε έφεση κατά της απόφασης ασύλου το 2012.

Το ομοσπονδιακό Συμβούλιο Εφέσεων για θέματα Μετανάστευσης τάχθηκε με την κυβέρνηση, παρά την ύπαρξη μιας πολιτικής του 2011 που δίνει στην κυβέρνηση ευρεία διακριτική ευχέρεια να επεμβαίνει μόνο σε υψηλής προτεραιότητας περιπτώσεις.

Η ICE δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση, ή τους λόγους που η κυβέρνηση Ομπάμα επιδιώκει την απέλαση των Romeikes.

«Δεν κάνουμε σχόλια για εκκρεμείς δίκες», είπε ο αξιωματικός Brandon Montgomery της ICE.
Η οργάνωση Home School Legal Defense Association μήνυσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επειδή ένας δικαστής στο Εκτελεστικό Γραφείο του εν λόγω οργανισμού για την Αναθεώρηση της Μετανάστευσης ήταν υπεύθυνος για την απόφαση.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί ενώπιον τριμελούς επιτροπής στις 23 Απριλίου.
Ο Michael Farris, ιδρυτής και πρόεδρος της εν λόγω οργάνωσης, είπε στην MailOnline σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι ακόμα και αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν πιστεύει στην εκπαίδευσης στο σπίτι, είναι ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πληροί τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, και μπορεί να αφήσει την οικογένεια να παραμείνει στις ΗΠΑ και να διδάσκουν στο σπίτι τα παιδιά τους.

«Ο γενικός εισαγγελέας έχει απολύτως τη διακριτική ευχέρεια να αφήσει αυτούς τους ανθρώπους να μείνουν εδώ», είπε ο Farris.

«Πραγματικά αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί στους Προσκυνητές(‘Pilgrims’: χριστιανοί διαμαρτυρόμενοι που ήρθαν στην Αμερική από τις χώρες τη βόρειας Ευρώπης τον 16ο και 17ο αιώνα) αν υπήρχε αυτή η κυβέρνηση», είπε πρόσφατα στο κανάλι Fox News.

Ο Farris έχει ξεκινήσει μια on line αίτηση (petition) για να πιέσει τον Λευκό Οίκο να αφήσει την οικογένεια να παραμείνει στη χώρα. Έχει προσελκύσει πάνω από 21.000 υπογραφές με στόχο να φτάσει τις 100.000, για να προκαλέσει μια απάντηση από την κυβέρνηση Ομπάμα.

«Κάθε πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναγνωρίζει το δικαίωμα για homeschool και οι ΗΠΑ έχουν την μεγαλύτερη και πιο ζωντανή homeschool κοινότητα στον κόσμο. Δυστυχώς, αυτή η οικογένεια αντιμετωπίζει τον ενδεχόμενο της απέλασης παρά το διωγμό που θα υποφέρει στη Γερμανία», γράφει η αίτηση.

Περίπου 2 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ εκπαιδεύονται στο σπίτι.


 Όμως, η πρακτική αυτή είναι παράνομη στη Γερμανία. Εκτιμάται ότι 200 ​​οικογένειες διδάσκουν τα παιδιά τους στη Γερμανία ούτως ή άλλως, ακόμη και με κίνδυνο των προστίμων, ποινικής δίωξης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την απώλεια της επιμέλειας των παιδιών τους.


Στη Γερμανία η φοίτηση στο σχολείο έγινε υποχρεωτική το 1918. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής, ο νόμος αυτός έγινε ακόμη πιο περιοριστικός για να εξασφαλιστεί ότι οι νέοι Γερμανοί θα κατηχηθούν σύμφωνα με την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε το 2007 ότι οι γονείς που παρέχουν στα παιδιά τους διδασκαλία στο σπίτι μπορεί τα δικαιώματα επιμέλειας τους να περιοριστούν ή να εξαλειφθούν τελείως.

Δύο οικογένειες Γερμανών έχουν καταφύγει στον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία τα τελευταία χρόνια, επικαλούμενες τους ίδιους λόγους όπως οι Romeikes. Και στις δύο περιπτώσεις δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί τους.

Η ομοσπονδιακή νομοθεσία επιτρέπει στους πρόσφυγες να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνιμα εάν μπορούν να αποδείξουν ότι διώκονται για λόγους που έχουν  σχέση με τηθρησκεία τους ή με τη συμμετοχή τους σε μια «ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα».

Όμως, στην περίπτωση των Romeikes, η υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων θεωρεί «άμορφους» τους home schoolers ως προς τα κριτήρια αυτά.

«Θα μπορούσε να πει κανείς είναι ότι η κυβέρνηση είναι απλώς κατά του homeschooling, ή κατά της θρησκευτική ελευθερίας», είπε ο Farris είπε. «Ή ίσως έχουν συμφωνήσει με τη γερμανική κυβέρνηση.

«Δεν ξέρω τι από τα δύο συμβαίνει, αλλά τίποτα από τα δυο δεν είναι ωραίο». 
Δεν δικαιούνται άσυλο
Δικαιούνται άσυλο
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ/ Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου