Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: Σχολείο ανάγκασε μαθήτριες Γυμνασίου να ανταλλάξουν ομοφυλοφιλικό φιλί στα πλαίσια «μαθήματος»


 
Εξοργισμένοι γονείς λένε ότι σχολείο στη Νέα Υόρκη έδωσε εντολή σε μαθήτριες Γυμνασίου να ανταλλάξουν μεταξύ τους ένα λεσβιακό φιλί – ενώ και τα αγόρια έμαθαν πώς να εντοπίζουν νεαρές «τσούλες» - σε μια παρουσίαση «κατά του εκφοβισμού» σχετικά με την «ταυτότητα φύλου» και τον «σεξουαλικό προσανατολισμό», όπως αναφέρει το Fox News.

Σύμφωνα με την αναφορά, στις 11 Απριλίου, τα παιδιά παρακολούθησαν ένα ειδικό μάθημα για την υγεία από κολεγιακούς φοιτητές στο Linden Avenue Middle School στο Red Hook της Νέας Υόρκης, κάτι για το οποίο οι γονείς δεν είχαν ενημερωθεί.

Οι μαθητές διδάχτηκαν τους όρους «pansexual» και «genderqueer».

Κάποιες από τις μαθήτριες είπαν ότι έμαθαν στο «μάθημα» ότι είναι συνηθισμένο για ένα 14χρονο κορίτσι να κάνει σεξ και ότι οι γονείς τους δεν μπορούν να τις σταματήσουν.

Η Mandy Coon, μητέρα μιας μαθήτριας 13 χρονών είπε, «είμαι έξω φρενών. Είμαι ο μητέρα της. Από πού και ως που κάποιος νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να της πει ότι είναι εντάξει να κάνει σεξ; "

Σύμφωνα με το Fox News, η Coon είπε ότι η κόρη της στενοχωρήθηκε από το μάθημα και αναρωτήθηκε γιατί της είπαν να ζητήσει από μια άλλη κοπέλα να τη φιλήσει.

"Μου είπε, «Μαμά, στο σχολείο μας πειράζουν συνεχώς. Τώρα θα με λένε και λεσβία» είπε η Coon.

Σύμφωνα με τη μητέρα, το σχολείο είπε ότι το μάθημα είχε ως στόχο να «διδάξουν τα όρια των κοριτσιών και πώς να λένε όχι".

«Πήραν, επίσης, δύο κορίτσια να σταθούν μπροστά στην τάξη και να υποκριθούν ότι ήταν λεσβίες σε ραντεβού»,είπε η Coons.

Η Poughkeepsie Journal ανέφερε ότι η Σχολική Περιφέρεια δήλωσε ότι το μάθημα επικεντρώνεται "στην βελτίωση της κουλτούρας, τις σχέσεις, την επικοινωνία και την αυτο-αντίληψη."

Είπε ότι το Γυμνάσιο είναι υποχρεωτικό να διδάσκει αυτά τα θέματα, σύμφωνα με το ‘Νόμο περί Αξιοπρέπειας για Όλους του Μαθητές’.

Ένας άλλος γονιός είπε στο Fox News, «Το σχολείο υπερέβη τα όριά του με το να μην ενημερώσει πρώτα τους γονείς και να μας δώσει την δυνατότητα επιλογής. Θεωρώ ότι αυτού του είδους η διδασκαλία είναι καλύτερα να αφεθεί στους γονείς».

Γονείς αγοριών ήταν εξοργισμένοι από το μάθημα σχετικά με το πώς να χρησιμοποιούν προφυλακτικό και πώς να καταλάβουν εάν ένα κορίτσι είναι «τσούλα».

«Ήμουν εντελώς έξαλλος - πραγματικά έξω φρενών», είπε ο γονέας ενός 13χρονου αγοριού. "Δίδασκαν τα αγόρια πώς να αποκρυπτογραφήσουν εάν ένα κορίτσι είναι ‘τσούλα’».

Σύμφωνα με τον γονέα, στα αγόρια είπαν πως να διαπιστώσουν αν ένα κορίτσι είναι επιπόλαιο από τον τρόπο που ντύνεται ή τον αριθμό των αγοριών που έχει βγει.

«Στην οικογένειά μας δεν κρίνουμε έτσι τους ανθρώπους», είπε. «Δεν χαρακτηρίζουμε τις γυναίκες από αυτά που φορούν ή με ποιον βγαίνουν».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου