Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Έτσι βγαίνουν οι στατιστικές για λιγότερους λαθρομετανάστες κ. Δένδια; Υπάρχουν εντολές να μην γίνονται συλλήψεις;


metanastes1 7Στην προκυμαία Μυτιλήνης κοιμούνται οι Αφγανοί, Σύριοι, Σομαλοί πρόσφυγες και παράνομοι πρόσφυγες. Λίγα μέτρα από την είσοδο του Λιμεναρχείου και του φυλασσόμενου Γραφείου Λιμένος. Σχεδόν πάνω στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Σκοπός της «προκλητικής» αυτής τους πρακτικής, να ενεργοποιηθούν οι διωκτικές αρχές και να προχωρήσουν στη σύλληψή τους. Κι όμως... Δεν τους βλέπουν, δεν τους συλλαμβάνουν εδώ και σχεδόν 25 μέρες!
Είναι αόρατοι και ορατοί ταυτόχρονα. Αόρατοι γιατί οι Αρχές αγνοούν την ύπαρξή τους από τη στιγμή που δεν τους συλλαμβάνουν και ορατοί γιατί οι πολίτες της Μυτιλήνης τούς βλέπουν μέρες τώρα να περιφέρονται στους δρόμους της πόλης και κάποιες νύχτες να κοιμούνται σε πάρκα μέσα στους υπνόσακους.
Σύμφωνα με το νόμο, έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να συλληφθούν και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Να κρατηθούν για λίγες ώρες στα κρατητήρια και στη συνέχεια να αφεθούν ελεύθεροι έχοντας στα χέρια τους το έγγραφο της προσωρινής παραμονής στη χώρα, ή μάλλον της αποχώρησης από αυτήν εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Όμως συλλήψεις στο νησί δε γίνονται, ή έστω ο αριθμός τους είναι περιορισμένος σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου