Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Έκρηξη στο Τέξας: «Ηταν σαν να εξερράγη πυρηνική βόμβα!»




Η ισχυρή έκρηξη τη νύκτα στο εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Γουέικο του Τέξας ισοπέδωσε πολύ μεγάλο αριθμό κατοικιών στην περιοχή και δημιουργεί φόβους για δεκάδες νεκρούς.

Η έκρηξη δημιούργησε τεράστια πύρινη σφαίρα. "Ηταν σαν να εξερράγη πυρηνική βόμβα", δήλωσε στο CNN ο Τόμι Μούσκα, δήμαρχος της πόλης Γουέστ, πληθυσμού 2.500 κατοίκων, όπου συνέβη το δυστύχημα.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 20.00 τοπική ώρα, (04.00 ώρα Ελλάδος) στο εργοστάσιο West Fertilizer, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ντον Γίγκερ, διευκρινίζοντας ότι η αιτία της έκρηξης δεν έχει προσδιορισθεί, αλλά είναι πιθανόν να οφείλεται σε ανάφλεξη αμμωνίας.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει ποικίλους απολογισμούς θυμάτων. Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX αναφέρθηκε σε 50-70 νεκρούς, βασιζόμενο σε πληροφορίες του επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Γουέστ.



Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας Ν.Λ. Ουίλσον, σε ερώτηση σχετικά με την πληροφορία αυτή , απάντησε: "Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω. Υπάρχουν νεκροί. Ο αριθμός δεν είναι οριστικός. Μπορεί να αυξηθεί γρήγορα. Διεξάγονται έρευνες".

"Οι πυροσβέστες δεν αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή τη φωτιά...Βρίσκονται στη ζώνη, αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν εξαιτίας των τοξικών καπνών", εξήγησε ο εκπρόσωπος.

"Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των νεκρών", δήλωσε από την πλευρά του ο Πάτρικ Σουάντον, της αστυνομίας του Γουέικο, κάνοντας λόγο για "σκηνή καταστροφής" και προσθέτοντας ότι στο στάδιο αυτό δεν είναι γνωστή η αιτία της πυρκαγιάς και δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια.

"Η κατάσταση εξελίσσεται συνεχώς", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Τέξας Ρικ Πέρι

Αύριο, 19 Απριλίου, είναι η 20ή επέτειος από τον τερματισμό της πολιορκίας της αίρεσης των Οπαδών του Δαυίδ στο Γουέικο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 76 ανθρώπων. Η αυριανή είναι επίσης η ημέρα μνήμης της επίθεσης στην Οκλαχόμα με 168 νεκρούς, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=272666

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου