Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

“Έπεσε” το στρατηγείο των τρομοκρατών στο Αλέπο. Σε ιστορικό τέμενος έκρυβαν τα όπλα από το Κατάρ!




Συντονισμένη επίθεση των Συριακών δυνάμεων τα ξημερώματα, επέφερε συντριπτική ήττα των εισβολέων αλλά αποκαλυψε και τον τρόπο δράσης τους όλο αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα, ως κύρια αποθήκη πυρομαχικών και όπλων χρησιμοποιούσαν τζαμί 1000 ετών, το οποίο και κατελήφθη προκαλώντας πανικό στους εναπομείναντες ισλαμιστές της Αλ Κάιντα.

Το μέτωπο αναπτυχθηκε στην πόλη Οτάιμπα, ανατολικά της Δαμασκού προκειμένου να αποκοπεί η γραμμή τροφοδοσίας που ξεκινούσε από το συγκεκριμένο τέμενος και προμήθευε τις διάφορες ομάδες που δρούσαν στην ύπαιθρο. Η μαζική υποχώρηση, έφερε τις δυνάμεις του Άσαντ προ των πυλών του τεμένους όπου μετά από σύντομη μάχη, οι περίπου 80 τζιχαντιστές που είχαν απομείνει δεν μπόρεσαν να διαφύγουν και όλος ο εξοπλισμός κατασχέθηκε από τις Συριακές αρχές.

Οι εκπρόσωποι των τρομοκρατών μιλούν για συντριπτικό χτύπημα που θα τους εξοντώσει εάν δεν επέμβει η Δύση (!!) Η τιμή της σφαίρας τώρα θα ανέβει από 50 σε 1000 Συριακές λίρες (!!!) διευκρίνησε “μαχητής” μιλώντας στο Reuters.

Δεν έλειψαν και οι καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από την πλευρά των Συριακών δυνάμεων, αλλά και της καταστροφής ενός “ιστορικού μνημείου” που οι ίδιοι το είχαν μετατρέψει σε μπρουταποθήκη!

“Τώρα όλοι οι θύλακες θα πέσουν ο ένας μετά τον άλλον” συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος των τρομοκρατών, εάν οι “μαχητες” δεν λάβουν στήριξη. Η προέλευση των όπλων ήταν από “δωρεές” του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας αλλά και “ιδιωτών δωρητών”.

http://olympia.gr/2013/04/25/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου