Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ισχυρή έκρηξη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στο κέντρο της Δαμασκού


Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Δαμασκού στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους σήμερα και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε μια εμπορική συνοικία σε ώρα αιχμής μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μια ημέρα αφού ο πρωθυπουργός Ουάελ αλ-Χάλκι επέζησε επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής του στην καρδιά της συριακής πρωτεύουσας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως 70 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μερικοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν 9 άμαχοι και 5 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί.

Το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια έδειξε πυροσβέστες να τρέχουν μέσα σε πυκνό καπνό μετά την έκρηξη στην πλατεία Μαρτζέχ. Δύο πτώματα φαίνονταν να κείτονται στο έδαφος.

Ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν αμέσως σαφής. Στις εικόνες φαινόταν το πρώην κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών κοντά στον τόπο της έκρηξης σε έναν από τους κύριους δρόμους της πρωτεύουσας.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=275520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου