Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Υπόθεση Siemens:”Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι οι Γερμανοί”


Την ώρα που οι Γερμανοί κατηγορούν την Ελλάδα για μίζες, παραοικονομία, διαφθορά και μύρια όσα αμαρτήματα, δεν έχουν δει ποτέ ότι πηγή της διαφθοράς είναι τις περισσότερες φορές γερμανικές εταιρείες.
Κι όταν τολμά η Ελλάδα να «σηκώσει κεφάλι», επικρίνεται κιόλας, καθώς τόλμησε η ελληνική δικαιοσύνη να καλέσει σε απολογία ως κατηγορούμενους τους βασικούς υπαίτιους του σκανδάλου της Siemens. Διότι μπορεί να έχει υπάρξει συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, όμως, το δικαστικό μέρος της υπόθεσης είναι ακόμη ανοικτό.
Κάλεσαν λοιπόν οι δικαστές 13 πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και οι γερμανικές εφημερίδες άρχισαν να επιτίθενται στην Ελλάδα. Γράφουν για «πολιτικώς υποκινούμενη» και «ελληνική φάρσα» την όλη υπόθεση. Η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung (FA)» μιλά για «εκδικητική κίνηση των ελληνικών αρχών για την συμπεριφορά των σήμερα λίγο δημοφιλών γερμανών πολιτικών…».
Το Spiegel, αναφερόμενο στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της γερμανικής εταιρείας Χάινριχ Φον Πίρερ, που αντιμετωπίζει ακόμα και την ποινή των ισοβίων, τονίζει ότι «κατά τις μακροχρόνιες ανακριτικές διαδικασίες στην Ελλάδα και Γερμανία δεν υπάρχουν ενδείξεις για προσωπική εμπλοκή του Χάινριχ Φον Πίρερ». Έβγαλαν και απόφαση δηλαδή οι Γερμανοί.
Ο αρθρογράφος της οικονομικής εφημερίδας, που καλύπτει θέματα της εταιρείας από το 2008, υποστηρίζει ότι η κλήση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της εταιρείας δεν οφείλεται σε νέα στοιχεία αλλά στην «εκδικητική διάθεση, που επικρατεί στην Ελλάδα. Συχνά αναφέρεται στα ελληνικά ΜΜΕ», τονίζεται στο δημοσίευμα, «ότι ο συγκεκριμένος είναι φίλος της Καγκελαρίου Μέρκελ».
Γενικώς στη Γερμανία υπάρχει μια προσπάθεια γενικού κουκουλώματος της υπόθεσης ενώ για τις κλήσεις σε βάρος των πρώην στελεχών λένε ότι η Ελλάδα εκδικείται τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε επειδή δεν είναι δημοφιλείς.
Απίστευτα πράγματα δηλαδή από τους Γερμανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου