Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ: Ανοίγει ο… δρόμος για τους Ρώσους


Στην Αθήνα βρέθηκαν χθες κορυφαία στελέχη των δύο ρωσικών ομίλων που ενδιαφέρονται για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, εν όψει της επικείμενης ολοκλήρωσης του διαγωνισμού με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών στις 10 Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ομίλου Sintez Λεονίντ Λεμπέντεφ και ο διευθύνων σύμβουλος Αντρέι Καραλιόφ συναντήθηκαν χθες με τον πρωθυπουργό ΑντώνηΣαμαρά. Παράλληλα, ο διευθυντής διεθνών προγραμμάτων της Gazprom Πάβελ Οντέροφ συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Βασικό θέμα στις επαφές των ρωσικών εταιριών με την ελληνική πλευρά είναι η αλλαγή του όρου του διαγωνισμού που υποχρεώνει τον πλειοδότη να καταβάλει το 20% της προσφοράς του σε εγγυητική επιστολή, η οποία δεν θα επιστραφεί αν ο πλειοδότης απορριφθεί από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκρεμότητα αυτή βαίνει προς διευθέτηση και το ποσοστό του 20% ενδέχεται να περιοριστεί ακόμα και κάτω από το 10%.
Η Sintez έχει εκφράσει ενδιαφέρον τόσο για τη ΔΕΠΑ όσο και για τον ΔΕΠΑ υποβάλλοντας αρχική προσφορά ύψους 1,9 δισ. ευρώ, ενώ η Gazprom ενδιαφέρεται μόνο για τη ΔΕΠΑ και η αρχική προσφορά της άγγιζε τα 900 εκατ. ευρώ.
(Από τον Ελεύθερο Τύπο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου