Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η Γερουσία απέρριψε μέτρα για την οπλοκατοχή- “Ημέρα ντροπής” λέει ο Μπ. Ομπάμα


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας λίγη ώρα μετά την απόρριψη από την αμερικανική Γερουσία, του μέτρου που θα καθιστούσε υποχρεωτικούς τους ελέγχους του “ιστορικού”, όσων επιθυμούν να αγοράσουν όπλο, κατήγγειλε με κατηγορηματικό τρόπο, τη στάση μιας «μειονότητας» γερουσιαστών.
Ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το αποκαλούμενο λόμπι των όπλων για «συνειδητά ψέματα », ώστε να εκτροχιαστεί η ιστορική μεταρρύθμιση. Όπως είπε πρόκειται για μια «ημέρα ντροπής για την Ουάσιγκτον »συμπληρώνοντας όμως ότι η προσπάθεια δεν τελείωσε και θα συνεχιστεί.
Ο Μπαράκ Ομπάμα τη στιγμή της σύντομης ομιλίας του, είχε δεξιά και αριστερά του συγγενείς των θυμάτων της πρωτοφανούς σφαγής στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν στο Κονέκτικατ, όπου από τα πυρά ενός νεαρού άντρα, σκοτώθηκαν 20 παιδιά ηλικίας 6 και 7 ετών. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του προέδρου των ΗΠΑ πολλοί από τους γονείς των θυμάτων ήταν εμφανώς δακρυσμένοι.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε ζητήσει πιο έντονα από ποτέ τη μεταρρύθμιση στην οπλοκατοχή μετά την πρωτοφανή σφαγή των μαθητών τον περασμένο Δεκέμβριο. Όμως η καταψήφιση του μέτρου είναι ένα σημαντικό πλήγμα στην ουσία της μεταρρύθμισης που προωθεί ο Ομπάμα εδώ και τέσσερις μήνες για την πάταξη της βίας με την χρήση όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου