Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο οίκος Egan Jones υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας




O οίκος Egan-Jones Ratings υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας σε "Α" από "A+" λόγω των προβλημάτων που πιθανόν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες της χώρας, της αύξησης του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά και εξαιτίας των συνεπειών που θα υποστεί ή ίδια λόγω της ύφεσης που μαστίζει τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης με τις οποίες συναλλάσσεται. Φαίνεται πως οι Γερμανοί πληρώνουν τώρα τις συνέπειες της λιτότητας και της ύφεσης που βιώνει η Ευρωζώνη εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας την οποία επιβάλλει η κυβέρνηση Μέρκελ.

Από το πρωί κυκλοφορούσαν φήμες περι υποβάθμισης της Γερμανίας, όμως το χτύπημα δεν ήρθε από κάποιον από τους 3 ισχυρούς οίκους αξιολόγησης (S&P, Moody's, Fitch), αλλά από τον μικρό Egan-Jones που όμως θεωρείται από πολλούς ως προπομπός για επικείμενες υποβαθμίσεις.

Η αξιολόγηση έχει αρνητικές προοπτικές, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο οίκος να προχωρήσει και σε περαιτέρω υποβάθμιση.

"Παρόλο που η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αντιτίθεται στην αμοιβαιοποίηση των χρεών μέσω των ευρωομολόγων, οι άλλες χώρες της ΕΚΤ θα ψηφίσουν υπέρ του μέτρου και άρα θα αυξηθεί η έκθεση της Γερμανίας στα χρέη των μελών της περιφέρειας", αναφέρει ο οίκος.

Παράλληλα, εκτιμά ότι το γερμανικό χρέος θα αυξηθεί στο 100% του ΑΕΠ από 80% που ήταν το 2011.

http://www.newmoney.gr/article/9207/o-oikos-egan-jones-ypovathmise-tin-pistoliptiki-axiologisi-tis-germanias#ixzz2QklCLRVw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου