Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: Οπαδοί της «ανεκτικότητας» τιμωρούν χριστιανή ανθοπώλισσα


 
Μια ηλικιωμένη χριστιανή ανθοπώλισσα είναι αντιμέτωπη με χιλιάδες πρόστιμα για την άρνησή της να χορηγήσει λουλούδια για γκέι «γάμους».

Ο Γενικός Εισαγγελέας της πολιτείας της Washington, Bob Ferguson, ζήτησε την καταδίκη της.

Την 1η Μαρτίου η Barronelle Stutzman, ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου και είδη δώρου στο Richland, αρνήθηκε να πουλήσει λουλούδια στον Robert Ingersoll για το στολισμό της "γαμήλιας τελετής" στο «γάμο» του με τον Curt Freed.

"Μου είπε ότι αποφάσισε να ‘παντρευτεί’, και πριν μπει μέσα του έπιασα το χέρι και του είπα:« Λυπάμαι. Δεν μπορώ να κάνω το στολισμό του γάμου σας, λόγω της πίστης μου στον Ιησού Χριστό» είπε η Stutzman. Είπε ότι ήταν ο μόνος γάμος τον οποίον αρνήθηκε εδώ και 37 χρόνια.

Αλλά ο εισαγγελέας είπε ότι η στάση αυτή παραβιάζει το νόμο.

«Σύμφωνα με το νόμο ‘περί προστασίας των καταναλωτών’ (Consumer Protection Act), είναι παράνομο να γίνονται διακρίσεις εις βάρος των πελατών βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού», δήλωσε ο Φέργκιουσον. "Εάν μια επιχείρηση παρέχει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία σε ετερόφυλα ζευγάρια για τους γάμους τους, τότε θα πρέπει να παρέχει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το ίδιο προϊόν ή υπηρεσία."

Η πολιτεία της Ουάσιγκτον επιβάλει πρόστιμο ύψους 2.000 δολαρίων για κάθε παράβαση που αναφέρεται, καθώς και μια μόνιμη διαταγή που απαιτεί από τον καταστηματάρχη ή να παραβιάσει τη συνείδησή του ή να σταματήσει να πουλάει λουλούδια για γαμήλιες τελετές.

Μερικοί «ανοιχτόμυαλοι» γείτονες της γυναίκας συμφώνησαν ότι πρέπει να υποχρεωθεί να πουλά λουλούδια, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει..

Ένας γείτονας είπε στο κανάλι KEPR-TV, "Δεν έχει το δικαίωμα να πει όχι."

Το κανάλι ανέφερε ότι η Stutzman έχει λάβει απειλές για τη ζωή μόλις έγινε γνωστή η στάση της.

Ο δικηγόρος της απάντησε ότι η Stutzman δεν μισεί τους ομοφυλόφιλους. «Το θέμα είναι οι «γάμοι» των ομοφυλοφίλων, όχι για το αν ένα άτομο είναι ομοφυλόφιλο», δήλωσε ο JD Bristol. "Έχει αντίρρηση συνείδησης στον «γάμο» μεταξύ ομοφυλόφιλων, όχι στην ομοφυλοφιλία».

Από την στιγμή που προέκυψε η νομιμοποίηση του «γάμου» των ατόμων του ιδίου φύλου έχει δημιουργηθεί θέμα με την προστασία της ελευθερίας της θρησκείας η οποία συνεχώς παραβιάζεται και τείνει να γίνει μια αυστηρά προσωπική, «εσωτερική» ή μάλλον «μυστική» υπόθεση. Οι δικαστικές αποφάσεις εκεί οδηγούν.

Ένα εφετείο πρόσφατα, στο Νέο Μεξικό καταδίκασε ένα χριστιανικό ζευγάρι, την Elaine και τον Jonathan Huguenin, ως ένοχους "διάκρισης" για την άρνησή τους να φωτογραφίσουν έναν γκέι "γάμο". Διατάχθηκαν να πληρώσουν περισσότερα από 6.600 δολάρια σε πρόστιμα μετά την άρνησή τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Πολλοί ομοφυλόφιλοι «ακτιβιστές» έχουν «μπει στο κόλπο» και απευθύνονται πλέον επίτηδες, σε χριστιανούς επιχειρηματίες (ανθοπώλες, ζαχαροπλάστες, φωτογράφους, ξενοδόχους, τυπογράφους κλπ) που ξέρουν ότι έχουν πρόβλημα συνείδησης με τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων - και όχι με αυτούς καθ’ αυτούς τους ομοφυλόφιλους (κατ’αυτούς βέβαια, έχουν «μίσος») - για να τους οδηγήσουν στα δικαστήρια και εκεί να τιμωρηθούν με εξοντωτικά πρόστιμα και ποινές. Έτσι και οι ίδιοι οι «παραβάτες» θα αναγκαστούν να γονατίσουν και να αλλάξουν μυαλά και οι άλλοι θα φοβηθούν και θα «συμμορφωθούν». Την ώρα λοιπόν που στα μάτια του μέσου δυτικού ανθρώπου φαίνεται ότι «οι χριστιανοί σήμερα δεν διώκονται», εξελίσσεται στην ουσία ένας διωγμός με «προοδευτικό» πρόσωπο. Τα media βέβαια, γνωστά για τον ρόλο τους, θα μιλήσουν με πάθος για «ομοφοβία», «ισλαμοφοβία» και λοιπές –φοβίες, αλλά δεν θα τολμήσουν ποτέ να πουν την λέξη «χριστιανοφοβία».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου