Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΓΑΛΛΙΑ: Σαρωτική νίκη σε τοπικές εκλογές για το «Εθνικό Μέτωπο». Πανικοβλημένοι οι αριστεροί ζητάνε «συμμαχία» με τους δεξιούς για να το μπλοκάρουν στον δεύτερο γύρο!

 
Το «Εθνικό Μέτωπο» της Γαλλίας έβγαλε νοκ άουτ τους αντιπάλους του και απέσπασε διπλάσιες ψήφους από αυτές της κεντροδεξιάς UMP στον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών στη νότια Γαλλία, σημάδι της αυξανόμενης δημοφιλίας του κόμματος, όπως σημειώνει το Reuters.

Ο υποψήφιος του κόμματος Laurent Lopez συγκέντρωσε ποσοστό 40,4% στην περιοχή Brignoles κοντά στην Τουλόν, έναντι 20,7% του υποψηφίου της UMP και 14,6% του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Οι εκλογικές επιδόσεις του Εθνικού Μετώπου δείχνουν το πώς η δημοφιλία του μπορεί να μεταφραστεί σε εκλογική εύνοια και αποτελούν άλλη μία πρόκληση για το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

«Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση για την Αριστερά, που δείχνει πως το Εθνικό Μέτωπο είναι πολύ ισχυρό και δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε διχασμένοι», δήλωσε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Harlem Desir, στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Προφανώς καλώ τους ψηφοφόρους να μπλοκάρουν το Εθνικό Μέτωπο στο δεύτερο γύρο, χωρίς κανένα δισταγμό», πρόσθεσε ζητώντας ουσιαστικά από τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον υποψήφιο του UMP.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν κατέβασε δικό του υποψήφιο στην περιοχή αλλά στήριξε τον υποψήφιο του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών διεξάγεται στις 13 Οκτωβρίου.

Την ώρα που η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου σημειώνει πτώση, επισημαίνει το Reuters, η ηγέτιδα του Εθνικού ΜετώπουΜαρίν Λε Πεν κερδίζει υποστηρικτές τόσο από το Σοσιαλιστικό Κόμμα όσο και από την κεντροδεξιά, καθώς οι ψηφοφόροι ακούν με ενδιαφέρον τις σκληρές προτάσεις της για την εγκληματικότητα και τους παράνομους καταυλισμούς των 'Ρομά'.

Δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Figaro» δείχνει πως θεωρείται μία από τις πιο υποσχόμενες πολιτικούς της Γαλλίας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου