Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η τρανταχτή απόδειξη για την τουρκική θηριωδία στην Συρία και το αντίδοτο

OI 9 ΛΙΒΑΝΕΖΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥς ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ SABIHA ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουμε πως στην Συρία δεν υπάρχει ούτε εμφύλιος, ούτε “εξέγερση” αλλά τουρκική εισβολή. Με τη νέα ύπουλη μορφή που θα κινείται αυτό το κράτος – βαμπίρ από εδώ και στο εξής. Απόδειξη αυτό που συνέβει με τους Λιβανέζους ομήρους που είχαν απαχθεί από “Σύριους” αντάρτες. Χρειάστηκε απλώς η απαγωγή δύο Τούρκων ως αντίποινα, για να γίνει αμοιβαία ανταλλαγή.

Απελευθερώθηκαν οι 9 Λιβανέζοι πολίτες και οι 2 Τούρκοι πιλότοι.Αμοιβαίες ανταλλαγές ομήρων σχεδόν στον αέρα !

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης / Π.Σταφυλά

Tελικά χρειάστηκετο« οφθαλμός αντί οφθαλμού » με στόχο Τούρκους υπηκόους για να απελευθερωθούν οι 9 λιβανέζοι που είχαν απαχθεί εδώ  και 514 μέρες από τους ισλαμιστές αντάρτες της Ταξιαρχίας της Βόρειας Καταιγίδας του Αζάζ, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε ομάδες της Χεζμολά που υποστήριζαν τον Άσσαντ.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

Απ’ότι φαίνεται σε τίποτα δεν είχαν οφελήσει οι εκκλήσεις των συγγενών των 9 λιβανέζων υπηκόων που απήχθησαν πριν από 17 μήνες στην επαρχία του Χαλεπίου στο δρόμο της επιστροφήςτους από προσκύνημα στο Ιράν. Απεμπλοκή υπήρξε μόνο όταν η Χεζμπολά  απήγαγε το καλοκαίρι, εν είδει αντιποίνων από το αεροδρόμιο του Λιβάνου τους δυο  πιλότους της Turkish Airlines (και τέως ιπτάμενους μαχητικών αεροσκαφών F16). Τελικά οι διαπραγματεύσεις για τις αμοιβαίες απελευθερώσεις απέδωσαν  και οι λιβανέζοι  όμηροι με πτήση προερχόμενη από Τουρκία προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Βηρυττού , με ιδιωτικό αεροσκάφος του Κατάρ, απόψε Σάββατο 22 :45, τοπική ώρα. Στην πτήση τους συνόδευαν οι αρχηγοί των Μυστικών Υπηρεσιών του Λιβάνου Abbas Ιbrahim και ο επικεφαλής της καταριανής διπλωματίας, Khaled al- Attiya.Στο αεροδρόμιο η ατμόσφαιρα θύμιζε εθνική εορτή, με λιβανέζικες σημαίες να ανεμίζουν και κραυγές χαράς των συγγενών που φώναζαν « σε ευχαριστούμε Νασράλα » . Oι λιβανέζοι Υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών, Adnane Mansour και Marwan Charbel αντίστοιχα, ήταν παρόντες στις αφίξεις μαζί με αντιπροσώπους του Κοινοβουλίου.

Όταν η Χεζμπολά στόχευσε στην απαγωγή τούρκων πολιτών και ειδικότερα πιλότων για την άσκηση πιέσεων στους κύκλους των σύριων ανταρτών που κρατούσαν τους λιβανέζους ομήρους, γνώριζε πολύ καλά ότι μόνο η Τουρκία θα μπορούσε να έχει τέτοια επιρροή στις ισλαμιστικές ομάδες της Συρίας.

Η αμέριστη υποστήριξη  που  παρείχε  καθ’όλην τη διάρκεια της συριακής κρίσης στους ισλαμιστές αντάρτες δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί.Το Κατάρ, ο έτερος στρατηγικός σύμμαχος των ανταρτών, συμμετείχε επίσης ενεργά στην όλη επιχείρηση απελευθέρωσης. Την ώρα που οι λιβανέζοι πετούσαν από Τουρκία προς Λίβανο με καταριανό αεροσκάφος, οι Τούρκοι πετούσαν από Λίβανο προς Τουρκία με την QatarAirways . Παρ’ολίγον , να πραγματοποιηθεί στον αέρα η ανταλλαγή των ομήρων !

Η άμεση εμπλοκή της Τουρκίας και ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στον πόλεμο της Συρίας γίνεται φανερά αντιληπτός ακόμα και από αυτήν την υπόθεση. Ακόμα και ένας κατάλογος με 209 ονόματα αιχμαλώτων πολέμου που κρατούνται από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και που ζητούσε ως αντάλλαγμα η ισλαμιστική Ταξιαρχία, διαβιβάστηκε στο Λίβανο μέσω των τουρκικών αρχών.

ομηροι λιβανος

Ο Λιβανέζος όμηρος Hassan Hammoud δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την αφιξή του στο αεροδρόμιο της Βυρηττού: “Ανολοκλήρωτη η χαρά μας. Ευχόμαστε την απελευθέρωση των δυο απαχθέντων επισκόπων της Συρίας ». H εφημερίδα L OrientleJour , σχολιάζοντας τη  δήλωση, αναφέρει : “Συνεχίζουμε να μην έχουμε κανένα νέο για τους ορθόδοξους επισκόπους του Χαλεπίου Boulos Yazigi και Yohanna Ibrahim που απήχθησαν στις 22 Απριλίου κοντά στο Χαλέπι » .Nα σημειωθεί ότι πριν τις εκατέρωθεν απελευθερώσεις των ομήρων είχε διαβιβασθεί πρόσφατα αποδεικτικό υλικό ότι βρίσκονται εν ζωή.

http://olympia.gr/2013/10/20/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου