Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Δεν άντεξε ο κύριος Barilla και ζήτησε «συγνώμη» που δήλωσε ότι η εταιρία του δεν θέλει να διαφημίσει τις «οικογένειες» των γκέι…

Δεν άντεξε τις πιέσεις ο επικεφαλής της γνωστής ιταλικής εταιρίας ζυμαρικών και τελικά προέβη σε ανακοίνωση στην οποία ζητάει «συγγνώμη» από τους ομοφυλόφιλους, αφού δέχτηκε τις κατάρες από τα ιταλικά και διεθνή media, επειδή τόλμησε να πει ότι οι διαφημίσεις της εταιρείας του ποτέ δεν θα απεικονίσουν «οικογένειες» ατόμων του ιδίου φύλου.

Ο Guido Barilla , επικεφαλής της οικογενειακής επιχείρησης των διάσημων ζυμαρικών, είχε δηλώσει την προηγούμενη Τετάρτη σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, "Εμείς δεν θα έχουμε ποτέ ένα τηλεοπτικό spot με «οικογένεια» γκέι. Τα δικά μας δείχνουν μια 'παραδοσιακή' οικογένεια".

Τα τηλεοπτικά σποτ της εταιρείας δείχνουν πάντα ζεστές σκηνές από την παραδοσιακή ιταλική οικογένεια που συγκεντρώνεται για το γεύμα.
Η ραδιοφωνική εκπομπή ήταν σχετική με το ρόλο των γυναικών στην οικογένεια, αλλά η συζήτηση επεκτάθηκε. Ο Barillaσυνέχισε, "Αν στους ομοφυλόφιλους αρέσουν τα ζυμαρικά μας και ό, τι έχουμε πει, θα τα φάνε. Αν δεν τους αρέσουν αυτά που λέμε, ας φάνε άλλα".
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα σχόλιά του αυτά δεν σημαίνουν "έλλειψη σεβασμού προς τους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό, τι θέλουν σε σχέση με τους άλλους."

Και συνέχισε: "Η οικογένεια με την οποία εμείς ασχολούμαστε είναι η ‘παραδοσιακή’, όπου η γυναίκα διαδραματίζει το θεμελιώδη ρόλο. Είναι το δομικό κέντρο της ζωής», είπε .

Μέσα σε λίγες ώρες από τότε που ακούστηκαν αυτά, ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές ξεκίνησαν μια εκστρατεία για να μποϋκοτάρουν τη εταιρία ζυμαρικών.
Ο αριστερός ομοφυλόφιλος ακτιβιστής Alessandro Zan, του κόμματος ‘Sinistra Ecologia Libertà’, χαρακτήρισε τα όσα είπε οBarilla, «άλλο ένα παράδειγμα της ιταλικής ομοφοβίας», και προέτρεψε τους συναδέλφους βουλευτές να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ.

Η πρώην υπουργός Υγείας Ευγενία Eugenia Roccella αντέτεινε ότι ο Barilla είναι «ένας γενναίος άντρας», λέγοντας ότι «χρειάζεται θάρρος για να υπερασπιστεί κάποιος την οικογένεια που αποτελείται από έναν άνδρα και μια γυναίκα, και που  ακόμη «βασίζεται στο γάμο», όπως είναι γραμμένο στο Σύνταγμά μας".

Ωστόσο, ο Barilla δεν άντεξε και υπέκυψε στις πιέσεις, και την Πέμπτη η εταιρεία του εξέδωσε μια ανακοίνωση που έλεγε, "Ζητώ συγγνώμη αν τα λόγια μου δημιούργησαν παρεξηγήσεις ή επιχειρήματα  ή αν πρόσβαλαν τις ευαισθησίες κάποιων ανθρώπων". "Στη συνέντευξη ήθελα απλά να τονίσω τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η γυναίκα μέσα στην οικογένεια», είπε .

Την ίδια ημέρα, έγραψε στο Facebook , "Για να είμαι σαφής, θέλω απλώς να διευκρινιστεί ότι έχω μεγάλο σεβασμό για κάθε άτομο, χωρίς κανενός είδους διάκριση. Σέβομαι τους gay και την ελευθερία έκφρασης του καθενός. Είπα επίσης ότι σέβομαι τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων. " 

Για να κατευνάσει ακόμα πιο πολύ την οργή των φανατικών οπαδών της «ανεκτικότητας», ο Barilla ανέβασε και βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, όπου με ύφος μετανοούσης Μαγδαληνής ζητάει συγγνώμη, λέγοντας ότι θα συναντηθεί με γκέι ομάδες "που αντιπροσωπεύουν καλύτερα την εξέλιξη (!!!) της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν προσβληθεί από τα λόγια μου."

Η Roccella κατήγγηλε τις « έμμονες επιθέσεις» από ομοφυλοφιλικές ομάδες και την υπερβολική  κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να εξετάζει το νομοσχέδιο κατά της "ομοφοβίας" που όπως λένε οι επικριτές αποσκοπεί να ακυρώσει την αντίθεση του κοινού στο σχεδιαζόμενο νόμο για το "γάμο" των ομοφυλοφίλων.

Η Roccella είπε ότι οι εκκλήσεις από τους "gay μαχητές" για μποϊκοτάζ των ζυμαρικών Barilla "δείχνει πόσο βάσιμοι είναι οι φόβοι για την ελευθερία της έκφρασης που εκφράζονται κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης σχετικά με την "ομοφοβία"».
Πόσο θα αντέξουν ακόμα τέτοια ομοφοβικά φιλμ;;;;
 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ  / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου