Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Επιβεβαιώθηκε η παρουσία πολωνίου στα ρούχα Αραφάτ



Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο στα προάστια του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2004, σε ηλικία 75 ετών. Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί του αδυνατούσαν να προσδιορίσουν την αιτία του θανάτου του. Αργότερα, προέκυψε η θεωρία περί δηλητηρίασής του.

Την παρουσία ποσότητας ραδιενεργού πολωνίου σε ρούχα του Γιάσερ Αραφάτ επιβεβαίωσαν Ελβετοί εμπειρογνώμονες, εξέλιξη που «υποστηρίζει την πιθανότητα» ότι ο νεκρός παλαιστίνιος ηγέτης δηλητηριάστηκε.


Τα επίμαχα στοιχεία παρουσιάζονται σε έκθεση που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Lancet» και υπογράφεται από οκτώ επιστήμονες του Ινστιτούτου Ραδιολογίας και Φυσικής της Λοζάννης.

«Αρκετά δείγματα περιείχαν ίχνη από σωματικά υγρά [αίμα και ούρα], και περιείχαν υψηλότερη, ανεξήγητη δραστηριότητα πολωνίου 210 σε σχέση με τα δείγματα αναφοράς. Αυτά τα ευρήματα υποστηρίζουν την πιθανότητα δηλητηρίασης του Αραφάτ με πολώνιο 210», σημειώνουν οι επιστήμονες.

Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο στα προάστια του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2004, σε ηλικία 75 ετών. Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί του αδυνατούσαν να προσδιορίσουν την αιτία του θανάτου του. Κατόπιν αιτήματος της χήρας Αραφάτ, δε διενεργήθηκε νεκροψία.

Ωστόσο, το πτώμα του Αραφάτ ξεθάφτηκε στα τέλη του 2012, με τη συναίνεση της χήρας του, προκειμένου να ληφθούν δείγματα, εν μέρει ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο δηλητηρίασής του.

Οι έρευνες συνεχίζονται, και διενεργούνται από ομάδες στη Γαλλία, την Ελβετία και τη Ρωσία.


Πηγή: skai.gr

http://www.skai.gr/news/world/article/243943/epivevaiothike-i-parousia-poloniou-sta-rouha-arafat/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου