Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τώρα κατάλαβαν οι ΜΚΟ ότι σφάζουν οι ισλαμιστές στην Συρία

Τουλάχιστον 190 άμαχοι σκοτώθηκαν, 67 εκ των οποίων εκτελέστηκαν, και άλλοι 200 συνελήφθησαν όμηροι σε αλαουιτικά χωριά της Συρίας από ομάδες τζιχαντιστών και ανταρτών στις αρχές του Αυγούστου, καταγγέλλει η οργάνωση Human Rights Watch (HRW, Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα στοιχεία προέρχονται από επιτόπια έρευνα της οργάνωσης, η οποία συγκέντρωσε μαρτυρίες 35 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων επιζήσαντες της επίθεσης των ανταρτών εναντίον 10 αλαουιτικών χωριών στις 4 Αυγούστου -πρώτη ημέρα της γιορτής Αλ Φιτρ, που κλείνει τον μήνα του ραμαζανιού- στην επαρχία της Λαττάκειας.

Εκείνη την ημέρα, τουλάχιστον 190 άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 57 γυναίκες και 18 παιδιά, σύμφωνα με τον Παρατηρητήριο το οποίο έχει συντάξει κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων. Από αυτούς τουλάχιστον 67 άνθρωποι εκτελέστηκαν.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τουλάχιστον 20 ομάδες ανταρτών συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά την οποία κατέλαβαν τα δέκα αυτά χωριά, τα οποία ανακαταλήφθησαν από τις καθεστωτικές δυνάμεις στις 18 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, οι πέντε κύριοι οργανωτές της επιχείρησης ήταν τζιχαντιστικές οργανώσεις, όπως οι συνεδεδεμένες με την Αλ Κάιντα οργανώσεις «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε» και το Μέτωπο Αλ-Νούσρα, καθώς και οι ισλαμιστικές οργανώσεις Ζάις αλ-Μουχαρίτζιν ουάλ Ανσαρ, Αχραρ αλ Σαμ και Σουκούρ αλ-Ιζ.

Η HRW αναφέρει ότι το «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε» και το Μέτωπο Αλ-Νούσρα έχουν συλλάβει και κρατούν ακόμη 200 ομήρους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

Κάτοικοι των αλαουιτικών χωριών περιέγραψαν πώς προσπάθησαν να διαφύγουν, καθώς οι αντάρτες άνοιγαν πυρ αδιακρίτως και ορισμένες φορές πυροβολούσαν σκοπίμως εναντίον των αμάχων.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αντάρτες εκτέλεσαν ολόκληρες οικογένειες», όπως σημειώνεται στην έκθεση.

«Πρόκειται για μία επιχείρηση που οργανώθηκε κατά του άμαχου πληθυσμού στα αλαουιτικά χωριά», δήλωσε ο Τζο Στορκ, διευθυντής του Παρατηρητηρίου για τη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι συνιστούν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/13312-2013-10-11-08-18-50.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου