Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΙΣΡΑΗΛ: Είναι "ρατσιστική" η εβραϊκή οργάνωση που βοηθάει «μόνο τις Εβραίες» να μην προβούν σε έκτρωση;

Η Efrat είναι μια ισραηλινή οργάνωση κατά των αμβλώσεων, η οποία προσπαθεί να πείσει τις Εβραίες να μην προβούν σε αμβλώσεις. Για το σκοπό αυτό, η οργάνωση διανέμει επεξηγηματικό υλικό και προσφέρει οικονομική βοήθεια σε έγκυες γυναίκες που σκέφτονται την άμβλωση.

Ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ Yona Metzger και ο Αρχιραββίνος των Σεφαραδιτών του Ισραήλ Shlomo Amar, εξήραν την Efrat, με επιστολή τους στην οποία ονομάζουν τη θανάτωση των αγέννητων παιδιών "δολοφονία".

Άλλοι όμως είναι αντίθετοι. Η δημοτική σύμβουλος της Ιερουσαλήμ, Laura Wharton, σχολιάζοντας το Βραβείο της Ιερουσαλήμ που επρόκειτο να δοθεί στην οργάνωση, δήλωσε ότι η πολιτική της Efrat να βοηθάει μόνο Εβραίες είναι "ρητά ρατσιστική".

Η ανεξάρτητη ιστοσελίδα Electronic Intifada, καλύπτει την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, στηρίζοντας την παλαιστινιακή πλευρά. Ο Nigel Parry, ο συνιδρυτής της ElectronicIntifada, έγραψε για την Efrat το παρακάτω κείμενο :

Αυτή η διαφήμιση εμφανίστηκε στην Ha'aretz.Com.

Σε ένα απίστευτο παράδειγμα του πόσο αποδεκτές έχουν γίνει στο Ισραήλ ακόμη και οι πιο ακραίες εκδηλώσεις του αντι -αραβικού ρατσισμού, η ιστοσελίδα της Ha'aretz (στα αγγλικά), μιας από τις κορυφαίες Εβραϊκές εφημερίδες, δημοσίευσε μια μεγάλη διαφήμιση που προειδοποιούσε:

«Εάν ο αραβικός πληθυσμός στο Ισραήλ φθάσει στο 40 %, το εβραϊκό κράτος θα ακυρωθεί. Για τη μόνη λύση πατήστε εδώ».

Ο σύνδεσμος οδηγεί σε μια ιστοσελίδα από μια ισραηλινή οργάνωση, με το όνομα ‘Efrat’ (www.efrat.org.il/en/) όπου υπάρχει ένα βίντεο κλιπ στα εβραϊκά, με αγγλικούς υπότιτλους.


Η Efrat είναι μια ομάδα που κάνει εκστρατεία κατά των αμβλώσεων των Ισραηλιτισσών και προσφέρει υλικό και συναισθηματική στήριξη σε έγκυες μητέρες πριν και μετά αφού γεννήσουν τα μωρά τους. Το κεντρικό μήνυμα του βίντεο είναι χωρισμένο μεταξύ των δύο λειτουργιών .

Ενώ η Efrat είναι ελεύθερη να έχει οποιαδήποτε πολιτική θέση που επιθυμεί για το θέμα της άμβλωσης και θα πρέπει να επαινεθεί που προσφέρει στους ανθρώπους μια πραγματική υποστηρικτική εναλλακτική λύση για την κάλυψη των αναγκών των ευάλωτων τομέων της ισραηλινής κοινωνίας, αναρωτιέται κανείς πως μια οργάνωση διαφημίζει μια ανθρωπιστική υπηρεσία με τρόπο που απροκάλυπτα έχει σχεδιαστεί για να απευθύνει έκκληση προς τα πιο σκοτεινά ρατσιστικά στοιχεία της κοινωνίας που φιλοδοξεί να υπηρετήσει.

Παρά τις επανειλημμένες α-φυλετικές ειδικές αναφορές σε «γυναίκες» ως πελατεία της Efrat στην σελίδα «Ο Στόχος μας», μια άλλη σελίδα στην ιστοσελίδα Efrat, «Πως άρχισε η Efrat», παραδέχεται ότι ο πραγματικός σκοπός της Efrat δεν είναι τόσο υπέρ της ισότητας :

Όταν ο κ. Herschel Feigenbaum έφτασε στο Ισραήλ αφού επέζησε του ολοκαυτώματος, κατάλαβε ότι τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας. Στη μνήμη των πάνω από ενάμισι εκατομμύριο Εβραϊκών παιδιών που χάθηκαν, ο κ. Φαιγκενμπάουμ ιδρύθηκε την Efrat, για να αυξήσει τις εβραϊκές γεννήσεις στο Ισραήλ.

Το μήνυμα της αγγελίας στην Haaretz.com, θα μπορούσε σαφώς να αποδοθεί ως εξής:

Είσαι μια έγκυος Εβραία που σκέφτεται να κάνει έκτρωση;

Οι Αραβες αναπαράγονται γρηγορότερα από ό, τι εμείς και το Εβραϊκό κράτος θα καταστραφεί όταν φτάσουν στα δύο πέμπτα του πληθυσμού.

Η μόνη λύση είναι να μην κάνεις άμβλωση και να επωφεληθείς από τις υπηρεσίες μας.

Η Efrat, μια οργάνωση που δεσμεύεται μόνο «για την αύξηση των εβραϊκών γεννήσεων στο Ισραήλ» δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον ιστορικό εβραϊκό μπαμπούλα του αφανισμού, που τροφοδοτείται από απροκάλυπτο ρατσισμό, για να τρομάξει τις έγκυες γυναίκες να μην επιλέξουν να κάνουν έκτρωση.

 Στην ιστοσελίδα της η Efrat ισχυρίζεται ότι «έσωσε 17.000 παιδιά» από το 1977, διαθέτει 2.900 εκπαιδευμένους εθελοντές και στην ιστοσελίδα της έχει βίντεο με μαρτυρίες από "VIPs" που περιλαμβάνουν τον κ. Μοσέ Κατσάβ, Πρόεδρο του κράτους Ισραήλ (εδώ) και τον Ραβίνο Israel Meir Lau, (εδώ) ο οποίος διετέλεσε Αρχιραββίνος του Ισραήλ μεταξύ 1993-2003, διορίστηκε αρχιραβίνος Τελ Αβίβ - Γιάφα, το 2005 και έλαβε το Βραβείο Ισραήλ το ίδιο έτος.


Ενώ τα σχόλια του Ραβίνου Meir Lau επικεντρώνονται στο να  επαινεί την Efrat που προσφέρει μια εναλλακτική λύση στην άμβλωση, ο Μοσέ Κατσάβ επαινεί την Efrat "για την εκπλήρωση ενός εθνικού καθήκοντος μεγάλης σημασίας. Δεν υπήρξε ποτέ μια περίοδος σε όλα τα χρόνια της εβραϊκής ιστορίας που η υποχρέωση αυτή ήταν τόσο σημαντική όσο είναι σε αυτή τη γενιά».

Η Ha'aretz, μια από τις πλέον σημαίνουσες εφημερίδες σε μια χώρα όπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού είναι Άραβες, προφανώς με πολλούς Άραβες αναγνώστες, δεν το πολύ σκέφτηκε και αφού πήρε χρήματα δημοσίευσε μια διαφήμιση που απεικονίζει τους Άραβες ως δύναμη καταστροφής στο Ισραήλ, αποκλειστικά και μόνο με βάση τις γεννήσεις τους.

Τι άλλο να πούμε;



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου