Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Το νομοσχέδιο «κατά της ομοφοβίας» που ψηφίστηκε στην Ιταλία είναι μια μορφή "Newspeak" και θυμίζει πολιτική μαοϊκών / σταλινικών, λέει καθηγητής πανεπιστημίου που γνώρισε από κοντά τα κομμουνιστικά πανεπιστήμια της Ευρώπης και το «έγκλημα» του αντι-κομμουνισμού

ΚΟ: Πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο άρθρο, καθώς στην πατρίδα μας ετοιμάζεται αγριότερο το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο και κάποιοι «δημοκράτες» είτε δεν μιλάνε, είτε… πανηγυρίζουν, ενώ ο Όργουελ είναι προ των θυρών...
 
«Εφαρμόζουν το “Newspeak” του Όργουελ» - «Δεν μπορείς να φυλακίσεις τη σκέψη με το νόμο» - «Τέτοιοι νόμοι θυμίζουν τις δίκες της Μόσχας και εκείνες της μαοϊκής Κίνας»

LifeSiteNews/ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το νομοσχέδιο «κατά της ομοφοβίας» της Ιταλίας, που ψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων την περασμένη εβδομάδα , θυμίζειτις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν από τη Σοβιετική Ένωση και την μαοϊκή Κίνα για την καταστολή της πολιτικής διαφωνίας, λέει ένας εξέχων Άγγλος πολιτικός φιλόσοφος σε συνέντευξη. Η γλώσσα και οι ιδέες πίσω από το νομοσχέδιο, είπε, είναι μια μορφή του Newspeak” του Όργουελ που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει την ιδέα στην κοινή γνώμη ότι υπάρχει μια τεράστια , «κακοήθης δύναμη» διακρίσεων και μισαλλοδοξίας.

Ο Roger Scruton διδάσκει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέα στη Σκωτία. Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Il Foglio’ είπε ότι η «το ομοφυλοφιλικό ζήτημα είναι περίπλοκο και δύσκολο», αλλά δεν πρόκειται να βοηθηθεί από ένα αμβλύ όργανο, όπως είναι η προτεινόμενη νομοθεσία «κατά της ομοφοβίας».
Ο νόμος σχετικά με την «ομοφοβία», δήλωσε ο Scruton (φωτο), αποβλέπει στο να ενσταλάξει στη συνείδηση ​​του κοινού την ιδέα μιας «κακοήθους δύναμης» που διαπερνά το σύνολο της Ευρώπης, κατοικεί στις καρδιές και στο μυαλό των ανθρώπων που μπορεί να αγνοούν τις μηχανορραφίες της".

Τέτοιοι νόμοι, είπε, συνέβαλαν σε μια ατμόσφαιρα αυτο - λογοκρισίας στις ευρωπαϊκές χώρες, στον «φόβο της αιρέσεως». Οι ιδεολόγοι πίσω από αυτούς τους νόμους, έχουν δημιουργήσει «ένα αξιόλογο αναδυόμενο σύστημα από ημι - επίσημες ‘ταμπέλες’ (π.χ. «ομοφοβικός», «μισαλλόδοξος», «ρατσιστής» κλπ) που αποσκοπούν στην αποτροπή της έκφρασης των «επικίνδυνων απόψεων». «Η επιτυχία αυτών των ταμπελών, είπε, ήταν να «παραγκωνίσουν και να καταδικάσουν τους αντιπάλους της κομμουνιστικής πεποίθησης ότι η πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει αλλάζοντας τη γλώσσα».
Ο Scruton, εκτός από τα εκτεταμένα ακαδημαϊκά και λογοτεχνικά επιτεύγματα του, εργάστηκε σε «υπόγεια» ελεύθερα πανεπιστήμια σε πολλές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια της σοβιετικής κυριαρχίας. «Δεν μπορείτε να φυλακίσετε τη σκέψη με το νόμο», είπε. Ο προτεινόμενος νόμος "είναι η ποινικοποίηση της διανοητικής κριτικής σχετικά με το θέμα του «γάμου» των ομοφυλοφίλων. Είναι ένα νέο πνευματικό, ιδεολογικό έγκλημα, όπως ήταν ο αντι – κομμουνισμός κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου."
«Για μένα, αυτό το νομοσχέδιο σχετικά με την ‘ομοφοβία’ μου θυμίζει τις δίκες της Μόσχας και εκείνες της μαοϊκής Κίνας, όπου τα θύματα ομολογούσαν τα εγκλήματά τους με ενθουσιασμό προτού εκτελεστούν.

Όταν οι πολιτικοί ακτιβιστές κατηγορούν τους αντιπάλους τους για«μίσος», λέει, υπάρχει μια «ηθική αντιστροφή». "Αν έχεις αντιρρήσεις για την φυσιολογικοποίηση της ομοφυλοφιλίας είσαι ένας «ομοφοβικός». Αν πιστεύεις στο δυτικό πολιτισμό, είσαι ένας «ελιτιστής». Εάν καταγγελθείς για «ομοφοβία» σημαίνει το τέλος της σταδιοδρομίας σου, ιδίως εάν εργάζεσαι σε κάποιο πανεπιστήμιο».

Ο Scruton συνέκρινε αυτή τη διαδικασία πολιτικής χειραγώγησης με τη διαδικασία που περιγράφεται από τον George Orwell στο κλασικό του έργο «1984». Το Newspeak του νόμου είναι ένα παράδειγμα του πως χρησιμοποιείται η γλώσσα για να δημιουργηθεί ένα "ξόρκι".

Ο σκοπός αυτής της γλωσσικής χειραγώγησης είναι να "φανεί ο θρίαμβος των λέξεων πάνω από τα πράγματα, η ματαιότητα της λογικής επιχειρηματολογίας και ο κίνδυνος της αντίστασης στο ‘ξόρκι’."

Η απειλή, είπε, είναι κάτι περισσότερο από θεωρητική.Επεσήμανε την θανάτωση εκατομμυρίων στην σταλινική Σοβιετική Ένωση, κάτι το οποίο οι κομμουνιστές περιγράφουν ως «απλά η ‘κάθαρση’ των κουλάκων» (κουλάκοι = εύποροι χωρικοί που θεωρήθηκαν «εχθροί του λαού», δηλαδή εχθροί του Κομμουνισμού).

«Πόσο εύκολο είναι να κλειδώσεις ανθρώπους για χρόνια σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας μέχρι να αρρωστήσουν ή να πεθαίνουν, αν η μόνη γλώσσα που επιτρέπεται αυτό το χαρακτηρίσει ως «αναμόρφωση», είπε ο Scruton.

«Τώρα υπάρχει μια νέα κοσμική μισαλλοδοξία που θέλει να ποινικοποιήσει την ελευθερία της έκφρασης στο μεγάλο θέμα της ομοφυλοφιλίας».

Οι ανησυχίες αυτές εκφράζονται σήμερα με τα γραπτά του AlfredoMantovano στην ιταλική καθολική ιστοσελίδα ‘La Nuova BussolaQuotidiana’, ο οποίος ανέφερε ότι η διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Casale Monferrato δέχτηκε την επίθεση μιας ομάδας ομοφυλόφιλων «ακτιβιστών» που διέκοψαν την εκδήλωση με κραυγές και συνθήματα.

Το συνέδριο, με τίτλο «Φύλο, ομοφοβία, Τρανσφοβία : Προς την Κατάργηση του Ανθρώπου» διοργανώθηκε από τις καθολικές ενώσεις, Alleanza Cattolica, Κοινωνία και Απελευθέρωση και το Κίνημα Ζωής υπό την αιγίδα του Γραφείου για την ποιμαντική φροντίδα της υγείας της Επισκοπής του Casale. Η είσοδος αποκλείστηκε από άτομα που κρατούσαν πινακίδες και φώναζαν συνθήματα υπέρ του ομοφυλοφιλικού κινήματος.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις πρώτες συνομιλίες, περίπου 40 «διαδηλωτές», μπήκαν στην αίθουσα και διέκοψαν τον ομιλητή, φωνάζοντας συνθήματα. Ένας «διαδηλωτής» πλησίασε το τραπέζι όπου μιλούσε ο παρουσιαστής και στάθηκε μπροστά του με τα χέρια απλωμένα, ενώ περίπου είκοσι «διαδηλώτριες» με πινακίδες ανέβηκαν πάνω στη σκηνή και γύρω από το τραπέζι.

Ένας εκ των διοργανωτών του συνεδρίου, ο καθηγητής MauroRonco, Καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα και μέλος της Alleanza Cattolica, διέκοψε το συνέδριο και κάλεσε το κοινό να εγκαταλείψει την αίθουσα, ενώ αργότερα έφτασε η αστυνομία και απομακρύνθηκαν οι διαδηλωτές, όμως το συνέδριο είχε πια ματαιωθεί.

Ο Mantovano σχολίασε, «την  επόμενη μέρα οι εφημερίδες δεν έγραψαν ούτε μια παράγραφο για το συμβάν. Απόλυτη σιωπή!»

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου