Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Άσαντ: «Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά τη στήριξή της στους τρομοκράτες»

Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά την υποστήριξή της στους “τρομοκράτες” που μάχονται για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ ‘Ασαντ σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, η οποία μεταδόθηκε σήμερα.

“Στο εγγύς μέλλον, οι τρομοκράτες αυτοί θα προκαλέσουν προβλήματα στην Τουρκία. Και η Τουρκία θα πληρώσει πολύ ακριβά”,
τόνισε ο ‘Ασαντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Halk-TV που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, όταν ρωτήθηκε για την παρουσία στα τουρκικά σύνορα τζιχαντιστών της Αλ-Κάιντα.

“Δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιεί κάποιος την τρομοκρατία σαν τραπουλόχαρτο και να το βάζει στην τσέπη του. Γιατί (η τρομοκρατία) είναι σαν το σκορπιό που δε διστάζει να δαγκώσει την κατάλληλη στιγμή”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Συρίας.
Η τουρκική κυβέρνηση είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της συριακής εξέγερσης.
Ο ‘Ασαντ καταφέρθηκε εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο είχε κάποτε στενές σχέσεις.
“Ο,τι λέει για τη Συρία και το λαό της είναι ψέματα. Ο Ερντογάν το μόνο που κάνει είναι να υποστηρίζει τους τρομοκράτες στη Συρία”, πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για το συριακό ελικόπτερο που κατέρριψε η τουρκική αεροπορία στις 16 Σεπτεμβρίου μετά την είσοδό του στον τουρκικό εναέριο χώρο, ο πρόεδρος ‘Ασαντ παραδέχθηκε ότι το ελικόπτερο αυτό, το οποίο κατέπεσε σε συριακό έδαφος, είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο. Ο πρόεδρος της Συρίας εξήγησε ότι το ελικόπτερο εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο σε μια προσπάθεια να εμποδίσει “την είσοδο ενός μεγάλου αριθμού τρομοκρατών” από τη Συρία στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος ‘Ασαντ πρόσθεσε ότι οι δύο κυβερνήτες του ελικοπτέρου “αποκεφαλίστηκαν” αφού αιχμαλωτίστηκαν από σύρους αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου