Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ΓΠατέλη,ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν. Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν είναι η γυναίκα και η κόρη καθώς επίσης και περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.
Η απολογία του Μιχαλολιάκου η οποία μετατέθηκε για την Τετάρτη, από την Τρίτη  και η οποία αρχικά είχε προσδιοριστεί για τις 15:30 τελικά άρχισε μετά τις 19:30 και τελείωσε στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα,  ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.
Πριν αποφανθούν για την ποινική μεταχείριση του Νίκου Μιχαλολιάκου οι ανακριτές θέλησαν να ακούσουν την εκδοχή του πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας, για τα τηλεφώνημα που έκανε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής ολοκλήρωσε μετά από 5 ώρες την μαραθώνια απολογία του, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, αρνούμενος την κατηγορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος ( Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη“. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου