Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ισλαμοφασίστες οι δράστες που βεβήλωσαν εκκλησία στην Κρήτη

Μέχρι και γλωσσολόγο επιστράτευσε η Αστυνομία, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα που βρέθηκαν γραμμένα, στους τοίχους της μικρής εκκλησίας στις Ποταμιές του Δήμου Χερσονήσου, που όπως έγραψε χθες το cretalive, βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων που δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους!
Ηδη έχει κληθεί επιστήμονας που γνωρίζει την αραβική γλώσσα, ώστε να μεταφράσει τα συνθήματα και να βοηθήσει το έργο των αρχών, που προβληματίζονται, καθώς οι άγνωστοι δεν έκλεψαν τίποτα από το ναό, ούτε τα χρήματα από το παγκάρι, ούτε τα τάματα, και το μόνο που ήθελαν ήταν να καταστρέψουν.
Την ίδια ώρα έχουν προσαχθεί δύο μετανάστες αραβικής καταγωγής, οι οποίοι εργάζονται εδώ και χρόνια στην περιοχή και για τους οποίους η τοπική κοινωνία εμφανίζεται διχασμένη: Οι μισοί κάτοικοι λένε ότι είναι υπεράνω πάσης υποψίας, εργατικοί και φιλήσυχοι, και οι υπόλοιποι τους αντιμετωπίζουν με καχυποψία.
Το όμορφο εκκλησάκι που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα κινδύνευσε να καεί ολοκληρωτικά και οι κάτοικοι της περιοχής που το αγαπούν και το φροντίζουν κάνουν το σταυρό τους που δεν συνέβησαν τα χειρότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου