Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

30χρονη Μουσουλμάνα καμικάζι πίσω από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Βόλγκογκραντ

Τραυματίες από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Βόλγκογκραντ μεταφέρθηκαν σήμερα στη Μόσχα με αεροσκάφος του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, καθώς κρίθηκε πως βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το ειδικά εξοπλισμένο αεροσκάφος Ilyushin Il – 76 Candid airlifter μετέφερε στη Μόσχα μια 34χρονη γυναίκα κι έναν 60χρονο, που χρειάζεται να νοσηλευθούν στην εντατική, καθώς και μια τραυματία με εγκαύματα στο πρόσωπο κι έναν άνδρα με σοβαρά τραύματα στο στήθος. Και οι τέσσερις έχουν μεταφερθεί σε κλινικές της ρωσικής πρωτεύουσας.
Εξι νεκροί και 28 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της χθεσινής επίθεσης αυτοκτονίας σε λεωφορείο της γραμμής 29, στο Βόλγκογκραντ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής, μια γυναίκα – καμικάζι που επέβαινε στο λεωφορείο, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Πρόκειται για την 30χρονη Ναϊντα Ασιγιάλοβα  από Δημοκρατία της Ρωσίας στο Νταγκεστάν , στο Βόρειο Καύκασο.
Η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή γιγανταία επιχείρηση  για την εξάλειψη των τρομοκρατικών απειλών στην ανήσυχο νότο της Ρωσίας , καθώς η χώρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο του 2014 στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας Σότσι .
Η πρόσφατη επίθεση έρχεται να υπενθυμίσει τους κινδύνους που μαίνονται εδώ και δεκαετίες στον Βόρειο Καύκασο . Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε δυνάμεις ασφαλείας , στην αστυνομία αλλά και σε πολίτες, που συμβαίνουν τακτικά στην περιοχή είναι απόρροια εθνοτικών, θρησκευτικών και πολιτικών αντιπαλοτήτων και πυροδοτούνται ακόμη πιο πολύ υπό το καθεστώς της φτώχειας και της διαφθοράς στην ταραγμένη περιοχή.
Η ισλαμιστική εξέγερση στο Νταγκεστάν έχει επίσης πυροδοτήσει μάχες με αποσχιστικά κινήματα στη γειτονική Τσετσενία. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας από γυναίκες ήταν συνήθης τακτική των ισλαμιστών μαχητών κατά μη στρατιωτικών στόχων, την περασμένη δεκαετία.Δύο γυναίκες από το Νταγκεστάν ήταν και οι βομβιστές αυτοκτονίας που επιτέθηκαν στο μετρό της Μόσχας το 2010, αφήνοντας πίσω 40 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου