Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Χάος στο χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ. Συμμορίες και έμποροι ναρκωτικών (video)


Λέει η περιγραφή του βίντεο στο YouTube :

Το Ντιτρόιτ είναι σε πτώχευση, αλλά μια φορά κι έναν καιρό, το Ντιτρόιτ ήταν η καρδιά του «αμερικανικού ονείρου». Καλές θέσεις εργασίας, μεγάλα αυτοκίνητα και οι πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο, είχαν τοποθετήσει την πόλη στην καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας. Αλλά, καθώς η αυτοκρατορία των αυτοκινήτων άρχισε να καταρρέει και οι θέσεις εργασίας να εξατμίζονται, το Ντιτρόιτ έγινε η πρωτεύουσα του εγκλήματος της Αμερικής και μια νέα επιχείρηση, τα παράνομα ναρκωτικά, ανέλαβαν την οικονομία. Τώρα η πόλη βρίσκεται σε χάος : Το Ντιτρόιτ είναι η φτωχότερη και η πιο βίαιη μεγάλη πόλη στην Αμερική. Η καρδιά του αμερικανικού ονείρου έχει καταρρεύσει. Από τον διεφθαρμένο αστυνομικό της δίωξης ναρκωτικών Henry Marzett (φωτο) έως την διαβόητη συμμορία ‘Young Boys Inc’, τον ‘White Boy Rick’ και τις συμμορίες δολοφόνων, όλοι είχαν πατρίδα τους το Detroit και έγιναν οι Χένρι Φορντ της νέας γενιάς. Τι συμβαίνει όταν οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι πολιτικοί αποτύχουν στα σχέδιά τους ; Το λένε Ντιτρόιτ.

Δείτε το βίντεο:

Ένα «ενοχλητικό» άρθρο για κάποιες «ενοχλητικές» αλήθειες για την κατάρρευση της πόλης που κάποτε ήταν η 4η μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής και η βιομηχανική της καρδιά, είναι το: Οι πικρές αλήθειες για το θάνατο του Ντιτρόιτ.

Κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι η κατάρρευση του Ντιτρόιτ έχει να κάνει με την δημογραφική αλλαγή. (Ή έστω και με αυτήν). Ο πληθυσμός της πόλης ήταν 85 % λευκοί και έγινε 85 % μαύροι. Φτωχοί μαύροι μετανάστες που εγκατέλειψαν το Νότο για και εγκατασταθούν στην παροιμιώδη ‘Γη της Επαγγελίας’, τις δεκαετίες ‘40 και ‘50.
Στο βιβλίο του ‘Alien Nation’, ο Βρετανός Peter Brimelow, γράφει: «Ο θάνατος μιας Αμερικάνικης Μητρόπολης δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη μεγάλη προειδοποίηση για το τι θα συμβεί με την αντικατάσταση ενός πληθυσμού που έχτισε, στήριξε και δημιούργησε αυτές τις συνθήκες, αυτή την κοινωνία για να ευδοκιμήσει ένας πολιτισμός, και που αντικαθίσταται με έναν άλλο πληθυσμό, μέσω της μετανάστευσης (και με τις συνακόλουθες συνθήκες που φέρνουν μαζί τους οι νέοι μετανάστες: υψηλή εγκληματικότητα, υποβάθμιση, νευρικά παιδιά που εμποδίζουν τη πρόοδο της δημόσιας εκπαίδευσης, κλπ.), που δεν είχε τίποτα με εκείνους που ίδρυσαν, κατασκεύασαν, διατήρησαν τον εν λόγω πολιτισμό».

Μια ματιά στα γκέτο των μεγαλουπόλεων της 'πολυπολιτισμικής' Ευρώπης, δείχνει πόσο εγκληματική είναι η αντικατάσταση ενός πληθυσμού.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου