Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Βρόμικο παιχνίδι των Γερμανών με τις πολεμικές αποζημιώσεις

Ένα βρόμικο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας, σκέφτονται να στήσουν ορισμένοι Γερμανοί συνδέοντας τα δάνεια της χώρας και τα κεφάλαια που θα χρειαστούμε τα επόμενα χρόνια με τις γερμανικές αποζημιώσεις για το κατοχικό δάνειο.
Το σενάριο αυτό αναφέρει ότι η Μέρκελ, θέλοντας να σταματήσει να διεκδικεί η Ελλάδα τα δίκαια αιτήματά της –κάτι που χαλάει το… ίματζ της Γερμανίας- προτίθεται να μας δώσει εμμέσως ένα ποσό ώστε να τον «βουλώσουμε».
Το σενάριο προβλέπει την αναγνώριση ενός ποσού της τάξης των 9 δις ευρώ το οποίο είτε θα αφαιρεθεί από τα κεφάλαια που μας έχουν δώσει, είτε θα δημιουργηθεί ένα αναπτυξιακό ταμείο που θα βοηθήσει στην ανάταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η κυβέρνηση Μέρκελ πιστεύει ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα περάσει πολύ πιο εύκολα στον γερμανικό λαό απ’ ότι να του ζητηθεί να συναινέσει σε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Ωστόσο, η παγίδα στην πρόταση αυτή είναι ότι η Ελλάδα δεν θα διεκδικήσει τίποτε άλλο ενώ η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει κανένα χρέος προς τη χώρα μας.
Ουσιαστικά δηλαδή θέλουν να μας εκβιάσουν με τα χρωστούμενα, να μας δώσουν χαρτζιλίκι και να ξεχάσουμε τα πραγματικά ποσά που πρέπει να μας δώσουν οι… απόγονοι των Ναζί που έκλεψαν το ελληνικό ταμείο στην κατοχή.
Πέρα από το γεγονός ότι το ποσό που θα μπορούσε να διεκδικήσει η Ελλάδα ως αποζημίωση για το κατοχικό δάνειο (αν πούμε ότι ξεχνάμε τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην Ελλάδα) είναι διπλάσιο και κατ’ άλλους μπορεί να ξεπεράσει τα 50 δις ευρώ, το ζήτημα είναι και ηθικό.
Διότι δεν μπορεί να μας πετάνε ένα κομμάτι ψωμί για να διασώσουν αυτοί το κύρος τους και να πάψουμε εμείς να διεκδικούμε. Στο κάτω-κάτω ας αποφασίσει κάποιο Διεθνές Δικαστήριο για το αν και πόσα μας χρωστούν οι Γερμανοί. Όχι να κάνουμε «μπακαλική» για ένα θέμα που αγγίζει την ιστορία της Ελλάδας.
Αλλά το γεγονός και μόνο ότι υπάρχουν στη Γερμανία κάποιοι που θέλουν συμβιβασμό με την Ελλάδα, σημαίνει ότι αναγνωρίζουν και το έγκλημα που έκαναν, να αδειάσουν τα ελληνικά ταμεία και φυσικά να καταστρέψουν τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου