Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Άλλη μια αντίδραση πολιτών της Θράκης ενάντια στα σχέδια του τουρκικού Προξενείου…

20131018-061620.jpg

Ανοιχτή επιστολή με ατράνταχτα στοιχεία προς τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, μετά τη συνάντηση που είχε με γνωστό ξεφωνημένο λακέ της Άγκυρας στην περιοχή του Έβρου…

Μία πολύ…ενδιαφέρουσα συνάντηση έλαβε χώρα προ ολίγων ημερών στην Αλεξανδρούπολη, καθώς όπως γράφει το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (10/10/2013), μέλη του Δ.Σ. του αυτοφερόμενου ως «Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου», με επικεφαλής τον πρόεδρο Μπεκίρ Μουσταφάογλου, επισκέφτηκαν τον τοπικό δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη (1η φωτογραφία) στο γραφείο του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «ο Λαμπάκης υποδέχτηκε με πολύ θερμό τρόπο την ηγεσία του συλλόγου και εξέφρασε την ικανοποίηση
του για την ίδρυση του», ενώ ο Μουσταφάογλου (2η φωτογραφία) «στη δήλωση που έκανε μετά από την συνάντηση ανέφερε πως πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, και ότι ο τελευταίος τους υποδέχτηκε πολύ καλά και τους υποσχέθηκε να τους βοηθήσει σε κάθε θέμα».

Και επειδή βέβαια όλοι οι ασχολούμενοι με τα θέματα της Θράκης γνωρίζουμε τι ακριβώς εστί…βερίκοκο (τουτέστιν Μπεκίρ Μουσταφάογλου) και ποιος ο άθλιος πεμπτοφαλαγγίτικος ρόλος του ιδίου και του ψευτο-πολιτιστικού του συλλόγου, η Κίνησή μας (και συγκεκριμένα το…κλιμάκιο Αλεξανδρούπολης) αποφάσισε να αντιδράσει. Συντάχθηκε λοιπόν μία ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Αλαξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, που από χτες έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Στην επιστολή αναγράφονται τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σας απευθύνουμε την ανοιχτή αυτή επιστολή με αφορμή ένα πρόσφατο (10/10/13) δημοσίευμα του τουρκόφωνου
περιοδικού “Ροντόπ Ρουζγκαρί”. Σ’ αυτό διαβάσαμε ότι το προεδρείο του «Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου» με επικεφαλής τον πρόεδρό του Μπεκίρ Μουσταφάογλου επισκέφθηκε τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και ότι «ο κύριος δήμαρχος τους υποδέχτηκε πολύ καλά και τους υποσχέθηκε να τους βοηθήσει σε κάθε θέμα». Αν όντως αληθεύει, επιτρέψτε μας να επιστήσουμε την προσοχή σας γύρω από την δραστηριότητα του εν λόγω σωματείου και του προέδρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου.

Είναι ευρύτατα γνωστό ότι οι περισσότεροι “μειονοτικοί” σύλλογοι στην περιοχή της Θράκης αποτελούν τους μηχανισμούς μέσω των οποίων η Άγκυρα προωθεί (με το αζημίωτο) την κρυφή ατζέντα της στον τόπο μας. Πάμπολλες οι μαρτυρίες και οι ενδείξεις (στην ουσία αποδείξεις) για την στήριξη – χρηματοδότησή τους από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Σας είναι γνωστός ο παρακρατικός, υπονομευτικός και διασπαστικός ρόλος που ασκεί το Προξενείο στη Θράκη και στο παρελθόν χαρήκαμε για την έντιμη και εθνικά καθαρή στάση σας σε παρόμοια θέματα. Δεν μπορεί λοιπόν να αγνοείτε ότι ο “Σύλλογος” του Μπεκίρ Μουσταφάογλου, δραστηριοποιείται και λειτουργεί εξυπηρετώντας εν πολλοίς τις επιδιώξεις της τουρκικής πολιτικής για την περιοχή, δυναμιτίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική γαλήνη. Ενδεικτικά και μόνο θυμίζουμε ότι ο εν λόγω υποδέχτηκε προ μηνών τον ηγέτη των “Γκρίζων Λύκων”* και πρόεδρο του εθνικιστικού τουρκικού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συμμετέχει στις κεμαλικές τελετές
παράδοσης / παραλαβής χώματος από τον κήπο του σπιτιού του Μουσταφά Κεμάλ (στη Θεσσαλονίκη) στα Ύψαλα (18-5-2011) (3η φωτογραφία), οργανώνει ταξίδια προσκυνήματος στο Τσανάκαλε (8-8-2010) για να τονώσει τον «τουρκισμό» των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών, συνεορτάζει την Ημέρα του Τούρκου Δασκάλου με τον υπόλοιπο προξενικό θίασο των επαγγελματιών Τούρκων (Ίασμος, 25-11-2010) και τώρα παριστάνει τον αντιπρόεδρο σε μία νομικώς ανύπαρκτη Επιτροπή («Συμβουλευτική της Τουρκικής Μειονότητας»).

Στο βαθμό λοιπόν που είναι ακριβές το δημοσίευμα, εκτιμούμε ότι υποπέσατε σε ένα ατόπημα για το οποίο και θέλουμε καλόπιστα να σας ενημερώσουμε και να σας παρακαλέσουμε να επανεξετάσετε τη στάση σας.

Με τιμή

Κίνηση Πολιτών “Προξενείο Στοπ”

* Σας θυμίζουμε πως οι “Γκρίζοι Λύκοι” είναι το τελευταίο, κυριολεκτικά, άκρως ρατσιστικό μόρφωμα της Ευρώπης το οποίο ευθύνεται για χιλιάδες δολοφονίες, απαγωγές, προπηλακισμούς, βασανιστήρια, εμπόριο ναρκωτικών και λοιπές μαφιόζικες πρακτικές (οι ήρωες Σ. Σολωμού-Τ. Ισαάκ δολοφονήθηκαν από την συγκεκριμένη παρακρατική οργάνωση)».

Η επιστολή συνοδεύεται από πλήθος ακόμη δημοσιευμάτων και φωτογραφιών που παρέχουν μία πλήρως εμπεριστατωμένη (αν και απλώς ενδεικτική) εικόνα για το ποιον του αξιότιμου κυρίου Μουσταφάογλου και του τουρκόψυχου προξενοσυλλόγου του. Έτσι, για να μην τολμήσει ακόμη και ο πιο…εγκάθετος να βγει και να πει ότι εκτοξεύονται ατεκμηρίωτες κατηγορίες. Όσο για το αν υπήρξε (ή επίκειται) αντίδραση του δημάρχου, δεν έγινε ακόμη γνωστό. Αναμένομεν…

http://olympia.gr/2013/10/18/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου