Λοιπόν, έχουμε πια επιβεβαιωθεί. Στις Βρυξέλλες είναι… ούφο. Δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται ή έχουν συγκεκριμένο σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας.
Ούτε βλέπουν που βρίσκονται οι Ελληνες πολίτες, ούτε γνωρίζουν ότι είμαστε 6 χρόνια σε ύφεση, ούτε ότι έχουμε 30% ανεργία. Και φυσικά δε βλέπουν ότι αυτές οι άθλιες πολιτικές, τα οικονομικά εγκλήματα που αποδέχεται πλέον ότι έκανε και το ΔΝΤ, σε βάρος της Ελλάδας, οδηγούν σε έξαρση του εξτρεμισμού.
Το θέλουν όλοι αυτοί οι άθλιοι χαρτογιακάδες; Να εκτινάξουν στα ύψη την ακροδεξιά και να πάμε σε εμφύλιο με το άλλο άκρο; Αλλιώς δεν εξηγείται η έκθεση της Κομισιόν η οποία αν και αναγνωρίζει ότι στην Ελλάδα είχε τη αύξηση φορολογικών βαρών μέσα σε έναν χρόνο, ωστόσο, ζητούν για τη χώρα μας, αλλά και για άλλες χώρες, αύξηση του ΦΠΑ σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι ΕΦΚ που επιβάλλουν τα κράτη- μέλη, πολλές φορές δεν συνάδουν με το στόχο της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και επισημαίνει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και στη βενζίνη, που δεν καλύφθηκε ούτε στη διάρκεια του 2013.
Οι αναλυτές της Κομισιόν επισημαίνουν ότι ενώ κάποιες χώρες (Ιταλία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουμανία και Σουηδία) αύξησαν λίγο το φόρο στο πετρέλαιο, η Ελλάδα και η Δανία μείωσαν το φόρο, δίνοντας έτσι. πλεονέκτημα στη κατανάλωση πετρελαίου κίνησης αντί βενζίνης! Το συμπέρασμα είναι ότι όλες αυτές οι χώρες έχουν συμφέρον να επαναξιολογήσουν αυτούς τους φόρους και να περιορίσουν την ειδική φορολογική μεταχείριση για το πετρέλαιο.
Σε ότι αφορά την ανάλυση των συντελεστών ΦΠΑ στα ενεργειακά προϊόντα, επισημαίνεται ότι κάποιες κακές χώρες εφαρμόζουν χαμηλό συντελεστή στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Και προτείνουν την εξάλειψη αυτής της επιδότησης, προτείνοντας μάλιστα απευθείας ενισχύσεις για τα ευπαθή νοικοκυριά. Κι επειδή στην Ελλάδα ισχύει ακριβώς αυτό, ουσιαστικά προτείνουν μεγάλες αυξήσεις και όποιος δεν έχει να πληρώσει να του δίνονται ένα επίδομα.
Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι στην Ελλάδα υπήρξε μέσα σε ένα χρόνο αύξηση κατά 3,9% των φορολογικών επιβαρύνσεων στο εισόδημα, αποκλειστικά και μόνο λόγω της αύξησης της φορολογίας εισοδήματος. όταν στην Πορτογαλία καταγράφηκε μείωση κατά 2,3% και στην Ιρλανδία κατά 0,8%.
Ενώ δηλαδή πνίξαμε τους πολίτες και την ανάπτυξη στους φόρους, τους ζητάμε να ξαναπληρώσουν. Δεν έχουν το Θεό τους ή…βρίσκουν και τα λένε;
http://www.antinews.gr/2013/10/09/229884/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου