Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ξοφλημένοι οι “σύριοι” ισλαμοφασίστες, σύμφωνα με Ισραηλινές πηγές…

syria golanΤέλειωσε το παραδάκι και για αυτό, σφάζονται μεταξύ τους τζιχαντιστές και FSA…
«Επικρατεί σχεδόν πλήρη συσκότιση στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης για το συμβαίνει  στην περιοχή του Γκολάν, στα σύνορα Ισραήλ – Συρίας», επισημαίνει  η προσκείμενη στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ιστοσελίδα ‘Debka’.
Εν τω μεταξύ διαδόθηκε τάχιστα η μετάφραση ενός άρθρου από την ίδια ιστοσελίδα που έκανε το γύρο της Συρίας: «Η δραστηριότητα του συριακού στρατού καταδεικνύει ότι οι αντάρτες δεν έχουν καμία πιθανότητα μπροστά στη δύναμη των τακτικών μονάδων. Η κατάρρευση των ανταρτών είναι μόνο θέμα χρόνου, είτε να απομακρυνθούν ή να ταπαρατήσουν».
 Στην περίπτωση αυτή, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, θα ανακτήσουν τον έλεγχο των συνόρων με το Ισραήλ.
 
Τώρα τα Υψώματα του Γκολάν στο συριακό έδαφος τα ελέγχουν οι αντάρτες. Το Ισραήλ έχει δύο επιλογές. Η μία είναι να επέμβει με ένα χτύπημα, αφού ως προετοιμασία για τέτοια εκδοχή είναι η στρατιωτική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9 του μήνα στην περιοχή.
 
Η δεύτερη επιλογή είναι να μην κάνουν τίποτε και να αφήσουν τον Άσαντ να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αυτή η επιλογή, θα ήταν και μια ένδειξη ότι το Ισραήλ υποστηρίζει τον Άσαντ και το στρατό του για τον έλεγχο των Υψωμάτων του Γκολάν.
 
Η ‘Debka΄ σημειώνει ότι το Ισραήλ δεν θα επέμβει στην περιοχή, εξάλλου υπάρχουν και οι δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών  που έχουν σχηματίσει μια ζώνη διαχωρισμού μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Ο κλήρος, λοιπόν, πέφτει στο συριακό στρατό να αδράξει το παιχνίδι, σημειώνει η πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου