Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο Πάγκαλος σπεύδει να βοηθήσει τους Αμερικανούς για τις παρακολουθήσεις

«Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί,όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνααλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην ΆγκυραΚαικάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μουείχα στο γραφείο μου μιαστοίβα με χαρτιά που μου έστελνανόχι όλααλλά αυτά που με ενδιέφερανΤον καιρό πουήμουν υπουργός (Εξωτερικών)…» δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις ότι η NSA έκανε παρακολουθήσεις και στην Αθήνα.
Ανέφερε πως η ΕΥΠ είχε τη δυνατότητα και παρακολουθούσε τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Άγκυρα και την Αθήνα και πρόσθεσε: «προφανώς κατασκόπευαν και με τεράστια επιτυχία! Προφανώς και υπάρχουν τέσσερα πρόσωπα σε κάθε κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Άμυνας και ο υπεύθυνος για την ΕΥΠ που ενημερώνονταν», όπως είπε, «αυτό έχει γίνει προ 20ετίας και υπάρχει πλήρης παραγραφή, για όλους».
Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για την κατασκοπευτική δράση αμερικανικών υπηρεσιών σε ξένες χώρες, τόνισε ότι «οι Αμερικανοί έκαναν ό,τι μπορούσαν, για το καλό όλων μας» και πως δεν ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους για λόγους εμπιστευτικότητας, αλλά και γιατί έχουν πιο προχωρημένη τεχνολογία.
Πάντως, σημείωσε ότι από τις υποκλοπές που είχε κάνει η ΕΥΠ στους Αμερικανούς «δεν μάθαινα και κάτι σοβαρό, διότι όλα αυτά που έλεγαν τα ήξερα». Και συμπλήρωσε: «Απλώς μερικές φορές ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούω τον Αμερικανό πρέσβη να λέει στο συνάδελφό του στην Άγκυρα ή σε κάποιον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ “what is this motherfucker Pangalos doing?“. Και ο άλλος να απαντά “this motherfucker called me today” κοκ. Φιλικά οι άνθρωποι… Και εγώ αντιστοίχως μιλούσα με συναδέλφους μου για κάποιους Αμερικάνους, όταν ήξερα και νόμιζα ότι κανείς δεν με ακούει. Τα άλλα τα ξέραμε, το γενικό πνεύμα της συζήτησης. Είχαμε κάνει τις αναλύσεις μας, τα ξέραμε».
Αυτά τα υπερβολικά και περίεργα δήλωσε ο κ. Πάγκαλος όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Να μας επιτρέψει όμως να  διαφωνήσουμε. Πρώτον, επειδή όπως μας λένε ενημερωμένες πηγές η ΕΥΠ διαθέτει την ίδια τεχνολογία παρακολουθήσεων με εκείνη των ΗΠΑ. Είναι λοιπόν δυνατόν οι Αμερικανοί να δώσουν σε σύμμαχο τη δυνατότητα να παρακολουθούν τους ίδιους με δικά τους μηχανήματα; Δεύτερον, και να συνέβησαν έτσι τα πράγματα, το λες ποτέ; Έλεος λοιπόν για μια ακόμα φορά κ. Πάγκαλε
Να υποθέσουμε επίσης ότι δεν ξέρει τι λέει ο πρώην υπουργός διότι να μην έχουν πάρει χαμπάρι οι Αμερικανοί μας φαίνεται κομματάκι αστείο. Εδώ αυτοί παρακολουθούσαν όλο τον κόσμο έναν ελληνικό κοριό δεν θα είχαν πάρει χαμπάρι;
Αλλά και παρακολουθήσεις να γίνονταν από τους Έλληνες…. κατασκόπους, είναι δυνατόν να τις αποκαλύπτει ένας κορυφαίος υπουργός όταν το θέμα που έχει σκάσει συγκλονίζει όλο τον κόσμο;
Όμως πιστεύουμε ότι ο κ. Πάγκαλος διατηρεί ένα μεγάλο μέρος της ευφυΐας του και δεν τους ξέφυγαν τέτοιες κουβέντες. Μήπως, λοιπόν, το είπε αυτό για να συμψηφίσει την αμερικανική ντροπή των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στην Ελλάδα; Να καλύψει την Ουάσιγκτον και τις μυστικές υπηρεσίες που ήξεραν τα πάντα; Ωραίο τρόπο βρήκε ο κ. Πάγκαλος να κάνει αβάντα στους Αμερικανούς. Άραγε και η κ. Μέρκελ θα κάνει το ίδιο και θα πει ότι κι αυτή παρακολουθούσε το τηλέφωνο των Αμερικανών προέδρων; Όχι βέβαια, εκεί είναι σοβαροί οι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου