Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέος μόνο ο Γιάννης Λαγός, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος

-Απαγόρευση εξόδου για Μίχο, Παναγιώταρο-Στον Κασιδιάρη επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ -Παναγιώταρος: Να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό

Συντριπτικά φέρονται να είναι σε βάρος του Γιάννη Λαγού τα στοιχεία από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσίνι. Ο χρυσαυγίτης βουλυτής κρίθηκε προφυλακιστέος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Από την άλλη, ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στον ανακριτή, οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για τον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου, ενώ για τους Μίχο και Παναγιώταρο απαγορεύεται μόνο η έξοδος από τη χώρα.

Αυτή ήταν η απόφαση των ανακριτών και εισαγγελέων, έπειτα από τις μαραθώνιες απολογίες των χρυσαυγιτών βουλευτών.

Οι απολογίες των τεσσάρων βουλευτών ήταν ολονύχτιες. Ξεκίνησαν περίπου στις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης, με τον Ηλία Κασιδιάρη, και ολοκληρώθηκαν στις 09:30 το πρωί της Τετάρτης με τον Νίκο Μίχο.

Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και μίλησαν για σκευωρία.

Τι δήλωσαν στο ανακριτικό γραφείο οι τέσσερις της Χρυσής Αυγής


Κασιδιάρης: Η δίωξη είναι πολιτική

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που οδηγήθηκε ενώπιον των δύο ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και είπε ότι δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικόγραφία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες επιχείρησε να αποδομήσει την αξιοπιστία του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα, υποστηρίζοντας ότι είναι πρώην στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ότι πριν άνηκε στη Χρυσή Αυγή αλλα τον έδιωξαν από τη ΧΑ γιατί ζήταγε λεφτά. Μάλιστα αναφέρθηκε και στο περιβόητο «εγέρθητω» χαρακτήριζοντάς το ως «καψόνι» στους δημοσιογράφους.«Είμαστε Έλληνες εθνικιστές. Θα πολεμούσαμε το 1941 τους Γερμανούς στο Ρούπελ», είπε μεταξύ αλλων.

Είπε, τέλος και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα γύρω από τη δίωξη που έχει να κάνει και με το γεγονός της υποψηφιότητάς του στο δήμο Αθηναίων.

Τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστική οργάνωση, ούτε χρησιμοποιεί ναζιστικά σύμβολα. «Δεν είμαστε ναζιστές ούτε εθνοσοσιαλιστές αλλά Έλληνες εθνικιστές». Φέρεται επίσης να είπε ότι το κόμμα χρηματοδοτείται από την κρατική χρηματοδότηση και ότι οι βουλευτές δίνουν το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν «στο κίνημα».

Αναφέρθηκε τέλος και σε «μαθήματα αυτοάμυνας» που λαμβάνουν τα μέλη του κόμματος και φέρεται να είπε στους ανακριτές: «Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά μας μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

Παναγιώταρος: Δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα - Αστείο το κατηγορητήριο

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο Ηλίας Παναγιώταρος υποστήριξε πως «δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα στις συγκεντρώσεις μας. Έρχονται κάποιοι με σβάστικες στις μπλούζες και άλλοι με τον Τσε Γκεβάρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτήρισε το κατηγορητήριο «αστείο» υποστηρίζοντας ότι στοιχειοθετήθηκε στη βάση τυχαίων γεγονότων και σε ψευδομαρτηρίες. Υποστήριξε ότι όλα όσα αναφέρονται σε αυτό είναι μυθεύματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Ερωτώμενος για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά δήλωσε πως δεν τον γνωρίζει και ότι τον έχει δει μόνο σε κάποιες φωτογραφίες.

«Είμαι σαράντα ετών και νιώθω πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα ζωή μου. Εχω ένα παιδί και θα ήθελα να αποκτήσω και δεύτερο» είπε σε άλλο σημείο της απολογίας του.

Ο κ. Παναγιώταρος τέλος, φέρεται να δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στη ΧΑ.

Γιάννης Λαγός: Eίμαστε Έλληνες εθνικιστές και όχι ναζί

Στις 3:30 τα ξημερώματα ξεκίνησε την απολογία του ο Γιάννης Λαγός, η οποία τελείωσε γύρω στις επτά το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Λαγός αρνήθηκε, όπως και οι βουλευτές που προηγήθηκαν, όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και όχι ναζί. Μας ενδιαφέρει το καλό της Ελλάδας.

Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τους ανακριτές επί τρεις ώρες, δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τον βουλευτή η μεγάλη «κινητικότητα» με κλήσεις ήταν γιατί ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στο Κερατσίνι. Υποστήριξε επίσης ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό της Οργάνωσης που παρουσιάζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από το Ανώτατο Δικαστήριο και το οποίο απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Μίχος: Στα  γραφεία δε γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι

Ο Νίκος Μίχος μπήκε στο γραφείο του ανακριτή στις 7.45 και ολοκλήρωσε την απολογία του στις 9.15 και υποστήριξε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι.

http://www.protothema.gr/article/315766/profulakisteos-mono-o-giannis-lagos-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου