Του Bill White (American Free Press) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Στα ίχνη της Αργεντινής που προσπαθεί να χωρίσει από την ‘Grupo Clarin’, τον μεγάλο εβραϊκής ιδιοκτησίας όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας, ο Πρόεδρος του Περού Ollanta Humala (Ογιάντα Ουμάλα) έχει ξεκινήσει εργασίες για τη διάλυση της ‘Grupo El Comercio’, της εφημερίδας που συνδέεται με την The Wall Street Journal και το διεθνές τραπεζικό καρτέλτων Rothschild.
«Είναι ντροπή που έχουμε έναν όμιλο στον οποίο ανήκουν σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Ουμάλα σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Είναι επικίνδυνο».
Ο 51χρονος Ουμάλα είναι αριστερός, πρώην αξιωματούχος του στρατού και ανήκει στο κόμμα Περουβιανό Εθνικιστικό Κόμμα (Partido Nacionalista Peruano). Είναι πρόεδρος από το 2011.
Πέρυσι η ‘Grupo El Comercio’ αγόρασε την Empresa Nacional SA Periodistica ή Espensa, αποκτώντας τον έλεγχο των πέντε μεγαλύτερων εφημερίδων του Περού και το 70 % της αγοράς των εφημερίδων του Περού, από το 50 % που είχε πριν.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έξι εταιρείες - GE, Newscorp, Disney, Viacom, Time- Warner και CBS – που κατέχουν το 90% του συνόλου των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των εφημερίδων, που έχουν επιζήσει δύο δεκαετίες πτώσης κυκλοφορίαςανήκουν σε μια χούφτα mega- εκδοτών από τους The New York Times στο Berkshire Hathaway και το Amazon.com. Αυτή η ενοποίηση και η συλλογική προσπάθεια από σχεδόν αποκλειστικάΕβραίους ή σιωνιστές ιδιοκτήτες των εταιρειών αυτών, διατηρεί μια σχετική ομοιομορφία των ειδήσεων και της γνώμης των μέσων ενημέρωσης στην Αμερική.
Το Grupo El Comercio είναι συνδεδεμένο με τη Newscorp, που εκδίδει την The Wall Street Journal, εφημερίδα πουχρηματοδοτείται από τους Rothschild και που ελέγχεται από τονμεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ.
Η εξαγορά αυτή έχει αφήσει το Περού με μία εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης, την Grupo La Republica Publicaciones, SA, να κατέχει το 18% των υπολοίπων μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς οι δύο αυτές εταιρείες κατέχουν το 87% του συνόλου τωνειδήσεων στο Περού. Η La Republica έχει εναχθεί για να διαλύσει το Grupo El Comercio, προωθώντας τις παρατηρήσεις του Humala.
Το ζήτημα της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης είναι ζωτικής σημασίας για την ανεξαρτησία ενός έθνους. Στις ΗΠΑ, ησιωνιστική δύναμη έχει χτιστεί σε μεγάλο βαθμό από την επιρροή των μέσων ενημέρωσης, η οποία επέτρεψε τον κομμουνισμό και τον παγκόσμιο Σιωνισμό να αλλάξουν ριζικά την αμερικανική κουλτούρα κατά τον τελευταίο αιώνα. Έθνη όπως η Ρωσία έχουν αγωνιστεί για το ζήτημα της εθνικοποίησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής, που έχουν να αντιμετωπίσουν την ανατροπή από την διεθνιστικά συμφέροντα που επιθυμούν να εκμεταλλεύονται τους λαούς τους, έχουν κάνει παρόμοιες κινήσεις.
Η Αργεντινή, η οποία έχει γίνει ο στόχος των παγκοσμιοποιητώνγια την επιτυχή αναδιάρθρωση των προηγούμενων χρεών της στοΔιεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ανεξάρτητη νομισματική πολιτική της, έχει να παλέψει με τον Τύπο της παγκοσμιοποιητών. Και τώρα το Περού, το οποίο πρόκειται να περάσει από δίκη τονπρώην πρόεδρό του Αλμπέρτο Φουχιμόρι για δωροδοκία μεγιστάνων των μέσων ενημέρωσης στην κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων, αντιμετωπίζει τον ίδιο κίνδυνο, τον οποίο έναςΠερουβιανός σχολιαστής ονόμασε «μια εν δυνάμει πολύ μεγάλη απειλή για τη δημοκρατία».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου