Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Η Katy Perry αφαίρεσε την λέξη «Αλλάχ» από το μουσικό της βίντεο μόλις ενοχλήθηκαν κάποιοι μουσουλμάνοι

Πριν και μετά την αφαίρεση της λέξης "Αλλάχ"

ΚΟ: Είναι σύνηθες τα τελευταία χρόνια, στον βρώμικο χώρο τηςshow business να παρουσιάζονται μουσικά βίντεο από «σταρς» που έχουν μια μόνιμη διάθεση να προσβάλουν τον χριστιανισμό (και να προάγουν τον αποκρυφισμό). Οι διαμαρτυρίες από τους χριστιανούς είναι χλιαρές έως ανύπαρκτες και τα media, όταν τις αντιληφθούν, φωνάζουν εν χορώ για «μεσαίωνα» και γράφουν ειρωνικά κατεβατά, ενώ εξυμνούν τον «καλλιτέχνη» για την έμπνευσή του και - κυρίως - για το θάρρος του να σπάσει τα «ταμπού». Τα «ταμπού» όμως δεν σπάνε και το θάρρος πάει περίπατο όταν κάποιος έχει την ατυχή ιδέα να πει και κάτι για το Ισλάμ. Τότε τα «λιοντάρια» μετατρέπονται σε «γατάκια» εν ριπή οφθαλμού. Και χωρίς να χρειάζεται να εκδοθεί κανένας φετφάς.

Το μουσικό βίντεο "Dark Horse" της Katy Perry χαρακτηρίστηκε «βλάσφημο» από κάποιους μουσουλμάνους και συγκέντρωσε πάνω από 65.000 υπογραφές διαμαρτυρίας σε λιγότερο από τέσσερις ημέρες, και κάλυψη από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Perry δεν έκανε σχόλια για την διαμάχη που προέκυψε από την χρήση της λέξης "Αλλάχ" ("Θεός" στα αραβικά), στο βίντεο που καταλήγει να μετατρέπεται σε άμμο. Μετά τις διαμαρτυρίες το βίντεο έχει πλέον υποστεί επεξεργασία, παραλείποντας την εικόνα της επίμαχης λέξης.

Το βίντεο δείχνει την Perry να παριστάνει κάποια Αιγύπτια βασίλισσα που απορρίπτει μνηστήρες ρίχνοντάς τους κεραυνούς και μετατρέποντάς τους σε άμμο. Ένας από τους άνδρες φοράει ένα μενταγιόν με την λέξη "Αλλάχ" και καίγεται ο ίδιος και φυσικά το μενταγιόν.

Αμέσως στήθηκε μια αίτηση στο Change.org προτρέποντας «την αφαίρεση του βίντεο “Dark Horse” της Katy Perry από το YouTube».

Οι διαμαρτυρίες έλεγαν ότι το βίντεο προάγει την βλασφημία, χρησιμοποιώντας το όνομα του Θεού με έναν άσχετο και κακόγουστο τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ανάρμοστος για κάθε θρησκεία. Πάντως άλλοι μουσουλμάνοι δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται.

Μετά την αφαίρεση της λέξης «Αλλάχ» ο διοργανωτής της αναφοράς διαμαρτυρίας Shazad Iqbal έγραψε : «Παιδιά είμαι ενθουσιασμένος να σας πω ότι το όνομα του Αλλάχ έχει αφαιρεθεί από το βίντεο "Dark Horse". Δεν θα μπορούσαμε να το πετύχουμε χωρίς την υποστήριξή σας, έτσι θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που οι φωνές μας εισακούστηκαν ! Ο Θεός να σας ευλογεί όλους».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το "Dark Horse" έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Η ζωντανή εμφάνιση της Perry στα βραβεία Grammy 2014 θεωρήθηκε ότι είχε σαφή αποκρυφιστική/ σατανιστική χροιά, κάτι που έκανε την χριστιανή τραγουδίστρια Natalie Grant να αποχωρήσει από την τελετή. Διάβασε σχετικό άρθρο εδώ.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου