Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΗΠΑ: Δεν θα παρελάσει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης στην παρέλαση του Αγ. Πατρικίου γιατί δεν είναι πολύ «γκέι»

Κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη την Ημέρα του Αγίου Πατρίκιου (St Patricks Day) στις 17 Μαρτίου, γίνεται η πρώτη από τις μεγάλες παρελάσεις του χρόνου στην Πέμπτη λεωφόρο. (Για τον Άγιο Πατρίκιο διάβασε: "I bind unto myself the Name, the strong Name of the Trinity" - St. Patrick's Hymn)
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio(παντρεμένος με την Chirlane McCray, που έχει δηλώσει πως ήταν ομοφυλόφιλη την δεκαετία του ’70 – στην φωτο κάτω όλη η οικογένεια) ανακοίνωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί για την καθιερωμένη Παρέλαση του Αγίου Πατρικίου της Νέας Υόρκης, γιατί πιστεύει ότι δεν είναι αρκετά «γκέι».
Από τη NY Daily News:
 
«Δεν σχεδιάζω να συμμετέχω στην παρέλαση», δήλωσε ο δήμαρχος de Blasio σε συνέντευξη Τύπου.
«Θα συμμετάσχω σε μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις προς τιμήν της ιρλανδικής κληρονομιάς αυτής της πόλης, αλλά απλά διαφωνώ με τους διοργανωτές της παρέλασης», πρόσθεσε.
 
Oι διοργανωτές της Παρέλασης έχουν πει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην πομπή, η οποία αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους στις 17 Μαρτίου, αλλά δεν θα μπορούν να ξεχωρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο προβάλλοντας τον "σεξουαλικό τους προσανατολισμό".
 
Η εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Melissa Mark - Viverito δεσμεύθηκε επίσης να μην παρελάσει.
 
«Είμαι απόλυτα δεσμευμένη να είμαι ένας ισχυρός σύμμαχος σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας για την LGBTQ κοινότητα, γι 'αυτό σίγουρα δεν θα παρελάσω», είπε. «Ο δήμαρχος πήρε μια τολμηρή θέση και απόφαση να μην παρελάσει».
 
Ο De Blasio απέρριψε μια κίνηση από τους υποστηρικτές του, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας συνηγόρου Letitia James, (που λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ δημάρχου και Νεοϋορκέζων) να απαγορεύσει τους ένστολους εργαζόμενους της πόλης από το να παρελάσουν στο χαιρετισμό της ιρλανδο- αμερικανικής κληρονομιάς της πόλης.
 
Έτσι λοιπόν, οι ομοφυλόφιλοι επιτρέπεται να παρελάσουν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γίνονται "διακρίσεις" εις βάρος τους, αλλά αυτό φαίνεται, δεν τους είναι αρκετό. Θέλουν να είναι ημίγυμνοι, ανεμίζοντας τις σημαίες του ουράνιου τόξου, σε μια παρέλαση εορτασμού της ιρλανδικής κληρονομιάς.
 
Στα περασμένα Χριστούγεννα, στην καθιερωμένη εορταστική παρέλαση στην μικρή πόλη Semmes της Αλαμπάμα (πληθυσμός 3.000), ο κόσμος είδε να παρευρίσκονται απρόσκλητοι μαύροι ομοφυλόφιλοι που χόρευαν και έκαναν προκλητικές κινήσεις στο πλήθος, ανάμεσα στο οποίο ήταν και μικρά παιδιά. Οι διοργανωτές ζήτησαν «συγνώμην» από τον κόσμο για το αναπάντεχο περιστατικό..
Φαίνεται ότι οι διάφορες αυτοαποκαλούμενες “gay pride” παρελάσεις, πολλές από τις οποίες είναι «υπό την αιγίδα» των Δήμων, δεν είναι αρκετές για πολλούς «ριζοσπαστικούς» ομοφυλόφιλους που επιδιώκουν να μεταφέρουν το αρρωστημένοστυλ των ‘gay parade’ τους σε κάθε θρησκευτική, πολιτιστική ή και ιστορική παρέλαση και έτσι να την ξεφτιλίσουν…
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου