Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μετά το ελβετικό δημοψήφισμα και οι Γάλλοι θέλουν δημοψήφισμα για τους μετανάστες

 
Οι κινήσεις Résistance Républicaine’ και ‘Riposte Laïque’ έχουν προγραμματίσει μια διαδήλωση στις 9 Μαρτίου στο Παρίσι στην οποία θα απαιτήσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη μετανάστευση.

Το Εθνικό Μέτωπο επίσης έχει κάνει έκκληση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, και έχει δημοσιεύσει μια on line αναφορά στηνιστοσελίδα του.

Η αφίσα από την ‘Riposte Laïque’ λέει: «Όχι στην Μεγάλη Αντικατάσταση, Όχι στον Ισλαμοποίηση». Η «Μεγάλη αντικατάσταση» είναι ο όρος που χρησιμοποιείται από τον συγγραφέα Renaud Camus για να περιγράψει το βαθύτερο κίνητρο της υποκινούμενης από το κράτος μαζικής μετανάστευσης: η αντικατάσταση του πληθυσμού (βλ. εδώ και εδώ).

Μετά το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής στην Ελβετία για τον περιορισμό της μετανάστευσης και άλλα κόμματα στην Ευρώπη απαιτούν παρόμοια δημοψηφίσματα στις δικές τους χώρες, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα κόμματα αυτά χαρακτηρίζονται από τα κατεστημένα media από «ευρωσκεπτικιστικά», «λαϊκιστικά» έως «ακροδεξιά» και είναι γνωστό ότι από χρόνια αντιτίθενται στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

Η Marine Le Pen, ηγέτης του Εθνικού Μετώπου (FN) στη Γαλλία, έχει ξεκινήσει μια online αίτηση ζητώντας την υποστήριξη για ένα δημοψήφισμα ελβετικού στυλ, επαινώντας το "μεγάλο θάρρος", του ελβετικού λαού για την θέλησή του να επιβληθούν ποσοστώσεις για τους μετανάστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι Γάλλοι θα πρέπει να επωφεληθούν από αυτό το ελβετικό δημοψήφισμα για να απαιτήσουν ένα ισοδύναμο δημοψήφισμα στη Γαλλία», λέει η αναφορά στην ιστοσελίδα του FN. «Ζητάμε δημοψήφισμα για τη μετανάστευση και τον έλεγχο των εθνικών μας συνόρων. Όσοι περισσότεροι υπογράψουμε αυτήν την αναφορά, τόσο μεγαλύτερη πίεση μπορούμε να ασκήσουμε σε εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία».

Τις τελευταίες ημέρες, παρόμοια αιτήματα - έχουν έρθει από τον Ολλανδό ηγέτη του Κόμματος της Ελευθερίας, Geert Wilders, που βρίσκεται μπροστά σε αρκετές πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τοΑυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας, το οποίο είχε ισχυρά κέρδη στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, το Δανικό Λαϊκό Κόμμα, η Λίγκα του Βορρά της Ιταλίας και το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών.

Ο Nigel Farage, ηγέτης του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας, από την πλευρά του υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη στην Ε.Ε. αλλά χαιρέτισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία. Εκτός ΕΕ, το Κόμμα Προόδουτης Νορβηγίας – που συμμετέχει στην κυβέρνηση - ζήτησε επίσης τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τα όρια μετανάστευσης.

«Πιστεύουμε σε μια πραγματική δημοκρατία, όπου οι σημαντικές αποφάσεις θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα στο λαό», έγραψε οWilders σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στουςFinancial Times.

Η Ολλανδία δεν έχει δημοψηφίσματα, αλλά το ολλανδικό κοινοβούλιο πρόσφατα ενέκρινε μια πρόταση για να επιτραπούν.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου