Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Βρε ποιο "σχέδιο Ομπάμα";

20140215-111409.jpg
Το επιτήδειο Economist …ξανά, εργολαβικά στη δουλειά του! Αίφνης άρχισε να βλέπε ‘αχτίδες’ ελπίδας στη Κύπρο με συνομοσπονδία. Και αυτό μέσω… ‘σχεδίου Ομπάμα’ όπως βλέπουν οι Κύπριοι γράφει. Βρε ποίο ‘σχέδιο Ομπάμα’ και τρίχες κατσαρές, ο Ομπάμα δεν ξέρει που καλά καλά πέφτει η Κύπρος (για να μην πω και κάτι άλλο) στο παγκόσμιο χάρτη, και θα ετοίμαζε άκουσον άκουσον ‘οδικό χάρτη’ με σχέδιο λύσης του Κυπριακού!
Ας πάει μια βόλτα στα αρχεία του, το βρετανικό Economist για το 1975 και
ας ξαναδεί τους χάρτες που δημοσίευε τότε για λύση για δύο component parts και που του είχε διοχετεύσει το Φόρειν ΄Οφις και τα ξαναλέμε. Αυτά για τους άξεστους δικούς μας που πλασάρουν τα βρετανικά σχέδια ως…’σχέδιο Ομπάμα’ και όπως ακούω κάποιοι στο προεδρικό Αναστασιάδη μαραζώνουν οι καημένοι που θα χάσουν τον Matthew Kidd, ( ο οποίος αντικαθίσταται τον Απρίλιο) το καλύτερο Βρετανό ΄Υπ. Αρμοστή που είχαν μέχρι τώρα!!!
Πολύ χρήσιμος τους φάνηκε στο μαγείρεμα φαίνεται…
Φ.Α.
Έρχεται η συνομοσπονδία
Αχτίδα ελπίδας στην Κύπρο διαπιστώνει ο Economist

Ως ένωση των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο σε μία «συνομοσπονδία» με δύο συνιστώντα κράτη που θα διοικούν τις υποθέσεις τους περιγράφει το περιοδικό Economist τον «οδικό χάρτη» στον οποίο συμφώνησαν οι Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έργολου.
Στην αναφορά του στις εξελίξεις στην Κύπρο με τίτλο «Μία αχτίδα ελπίδας», το βρετανικό περιοδικό [που πρόσκειται στο κεφάλαιο και το City] σχολιάζει ότι οι νέες συνομιλίες επαναρχίζουν «μετά από χρόνια κωλυσιεργίας από την πλευρά των Ελληνοκυπρίων ηγετών, που ήταν προθυμότεροι να εμποδίσουν τις προσπάθειες της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά να τερματίσουν τη 40ετή διαίρεση του νησιού».
Διατυπώνεται το ερώτημα κατά πόσο αυτή τη φορά μπορούν να επιλυθούν δύσκολα θέματα όπως το περιουσιακό και η ασφάλεια. Ωστόσο, σχολιάζεται πως είναι υποβοηθητική η ανάμιξη των Αμερικανών. Μάλιστα, όπως γράφει ο Economist, ο «οδικός χάρτης» για τις νέες συνομιλίες είναι ήδη γνωστός στη Λευκωσία ως «σχέδιο Ομπάμα».
Αναφέρεται επίσης ότι με το ΑΚΕΛ στο πλευρό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΔΗΣΥ μπορούν να κερδίσουν ένα δημοψήφισμα επί του σχεδίου Ομπάμα. Γίνεται δε αναφορά στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
ΚΥΠΕ
http://www.tanea-london.net 15.2.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου