Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σχολείο απαγορεύει σε μαθητές να φοράνε μπλούζα με την σημαία της Σουηδίας σε φωτογραφίες, γιατί είναι «ρατσιστικό»

Τυπικές γεμάτες μίσος και ρατσισμό σουηδικές φάτσεςπου προσπαθούν να βλάψουν τα συναισθήματα των μεταναστών φορώντας τα εθνικά τους χρώματα.
 
Ένα σχολείο στη Σουηδία απαγόρευσε στους μαθητές να φοράνε ρούχα με τη σουηδική σημαία, μεταξύ των οποίων αθλητικές εμφανίσεις με τα χρώματα της Σουηδίας, καθώς κάτι τέτοιο είναι «ρατσιστικό» και «προσβλητικό» για τους μετανάστες.

Γράφει η Local :

Ο διευθυντής ενός σχολείου στη νότια Σουηδία απαγόρευσε στους μαθητές να ποζάρουν σε φωτογραφίες φορώντας την μπλούζα της εθνικής ομάδας που έχει τη σουηδική σημαία.

Επειδή οι εθνικές σημαίες μπορεί να εκληφθούν από ορισμένους ως «ξενοφοβικές», οι μαθητές της όγδοης τάξης σε σχολείο στο Karlshamn διατάχθηκαν να φοράνε λιγότερο «εμπρηστικά» ρούχα για φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύονται στη σχολική επετηρίδα.

«Ο καθένας κοιτάζοντας τη φωτογραφία θα μπορούσε να το βλέπει ως μια πολιτική διαδήλωση», ισχυρίζεται ο Pär Blondellδιευθυντής στο Strandskolan σε δήλωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων TT.

Ο διευθυντής πρόσθεσε ότι ορισμένοι από τους μαθητές έχουν χαρακτηρίσει την απόφασή του «γελοία».

Μετά από ένα άρθρο σχετικά με το θέμα στην εφημερίδα Sydsvenkan, αρκετοί γονείς και οργισμένοι επιστολογράφοι επικοινώνησαν με τον διευθυντή για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για αυτήν την ρουχο-απαγόρευση.

Αλλά ο Blondell επέμεινε, υποστηρίζοντας ότι οι μαθητές κινδύνευαν να αποκτήσουν κατά λάθος μια «κακή φήμη». Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αρχίσουν να κάνουν εικασίες για τους «ρατσιστές από το Karlshamn» όταν η επετηρίδα άρχιζε να διανέμεται στην περιοχή του Malmö, είπε.

Η Caroline Johannesson, μια μαθήτρια που ανήκει σε εκείνους που επηρεάζονται από την απαγόρευση, αδυνατεί να καταλάβει το σκεπτικό του κυρίου διευθυντή.

«Θα πρέπει να είσαι σε θέση να φοράς ό, τι θέλεις», είπε.

Ο πατέρας της συμφωνεί και έχει δεσμευτεί να παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση της συνάντηση γονέων καθηγητών φορώντας μια φανέλα της σουηδικής εθνικής ομάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΚΟ: Δύο επιδημικές ασθένειες σαρώνουν τον δυτικό κόσμο, εξελισσόμενες σε πανδημίες. Ο αντι-«ρατσισμός» και η αντι-«ομοφοβία». Και δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι ολόκληρος ο κόσμος να σωριαστεί κάτω. 


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου