Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Π. Φάληρο: Αυτοκίνητο-γιάφκα με ρουκέτες, εκτοξευτήρας και καλάσνικοφ

Είχε τεθεί εδώ και ημέρες υπό παρακολούθηση από την αστυνομία - Εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής -  Στήθηκε ολοκληρη επιχείρηση από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ το μεσημέρι του Σαββάτου όταν εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο γεμάτο με όπλα σε δρόμο του Παλαιού Φαλήρου,

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο είχε τεθεί υπό παρακολουθήση εδώ και ημέρες από την αντιτρομοκρατική. Πρόκειται για ένα Opel Astra ασημί χρώματος, το οποίο έφερε μια πινακίδα από άλλο αυτοκίνητο, για το οποίο δεν έχει δηλωθεί κλοπή. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη πρακτική εφάρμοζε στο παρελθόν η «17 Νοέμβρη» προκειμένου να αποφεύγει εμπλοκή σε τυχαίο έλεγχο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματος, που εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής, βρέθηκαν τέσσερις ρουκέτες RPG, τρία καλάσνικοφ, επτά γεμιστήρες καλάσνικοφ, ένας εκτοξευτήρας RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1 και τέσσερις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας.

Σύμφωνα με το Βήμα, το αυτοκίνητο είχαν αρχικά «σημαδέψει» αστυνομικοί που έκαναν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας που είχαν γίνει στόχος τρομοκρατικής. Έτσι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε επιχείρηση του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών άνδρες του οποίου άνοιξαν το όχημα αποκαλύπτοντας το βαρύ όπλισμό.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη εντοπίσει την ιδιοκτήτρια του, η οποία είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες την κλοπή του από την περιοχή της Κερατέας.

Αυτό που προβληματίζει τώρα την ΕΛΑΣ είναι αν πρόκειται για μια προπαρασκευαστική κίνηση ενόψει νέου χτυπήματος ή μόνο για μια μετακινούμενη γιάφκα.

Υπενθυμίζεται ότι RPG έχει χρησιμοποιηθεί στην πρόσφατη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας - αν και λόγω τεχνικού προβλήματος δεν πυροδοτήθηκε η ρουκέτα - καθώς και στην επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ.

http://www.protothema.gr/greece/article/349530/p-faliro-sunagermos-stin-elas-apo-autokinito-gemato-me-opla-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου