Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Έκθεση του ΟΗΕ ζητά η Καθολική Εκκλησία να αλλάξει διδασκαλία σχετικά με την ομοφυλοφιλία και την άμβλωση

 
LifeSiteNews/ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μια έκθεση από μια επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ένα προπέτασμα επίθεσης στις ιδεολογικές διδασκαλίες της Καθολικής εκκλησίας για τις αμβλώσεις, την αντισύλληψη και την ομοφυλοφιλία – ακόμα και τη φύση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας – υπό το κάλυμμα της κριτικής των σεξουαλικών σκανδάλων κακοποίησης, λέει κορυφαία ΜΚΟ κατά των αμβλώσεων.

Ο Pat Buckley, εκπρόσωπος της Εταιρείας για την Προστασία των Αγέννητων Παιδιών στη Γενεύη, είπε ότι η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού που συνέταξε την έκθεση «υπερέβη σημαντικά τον ρόλο της» απαιτώντας αλλαγές στη καθολική διδασκαλία.

«Δεν υπάρχει τίποτα στη Σύμβαση [για τα δικαιώματα του παιδιού], που να απαιτεί η Καθολική Εκκλησία ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας, να διευκολύνει τις αμβλώσεις, την αντισύλληψη ή την ομοφυλοφιλία», δήλωσε ο Buckley.

Η Εκκλησία, αναφέρει η έκθεση, πρέπει να προσδιορίσει «περιστάσεις υπό τις οποίες μπορεί να επιτρέπεται η πρόσβαση στις υπηρεσίες άμβλωσης». Πρέπει να «ξεπεράσει τα εμπόδιακαι όλα τα ταμπού σχετίζονται με τη εφηβική σεξουαλικότητα που εμποδίζουν την πρόσβαση στη σεξουαλική και αναπαραγωγική πληροφορία, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων του οικογενειακού προγραμματισμού και της αντισύλληψης», προσθέτει.

Η επιτροπή επιτέθηκε επίσης στη διδασκαλία της Εκκλησίας σχετικά με τη σεξουαλική «συμπληρωματικότητα και ισότητα στην αξιοπρέπεια», την ιδέα ότι οι άνθρωποι δημιουργούνται από το Θεό για να είναι άντρες και γυναίκες για το σκοπό της αναπαραγωγής και ίσοι στην ηθική αξιοπρέπεια. Η έννοια αυτή, λέει η επιτροπή, η οποία βασίζεται στο επίκεντρο όλης της Καθολικής διδασκαλίας για τη σεξουαλικότητα, «διαφέρει από την ισότητα στη νομοθεσία και την πρακτική που προβλέπεται στο άρθρο 2 της Σύμβασης και χρησιμοποιείται συχνά για να δικαιολογήσει νόμους και πολιτικές που εισάγουν διακρίσεις».

Η επιτροπή θέλει επίσης η Εκκλησία να «εξασφαλίσει ότι η σεξουαλική αναπαραγωγική υγεία και εκπαίδευση και η πρόληψη του HIV / AIDS να είναι μέρος του υποχρεωτικού προγράμματος σπουδών των καθολικών σχολείων».

Καταδίκασε τις «προηγούμενες δηλώσεις της Αγίας Έδρας και τις διακηρύξεις σχετικά με την ομοφυλοφιλία που συμβάλλουν στο κοινωνικό στιγματισμό και τη βία κατά των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών εφήβων και παιδιών που μεγαλώνουν με ζευγάρια ομοφυλόφιλων».

Η έκθεση απαίτησε από την Αγία Έδρα «να κάνει πλήρη χρήση της ηθικής εξουσίας της για να καταδικάσει όλες τις μορφές παρενόχλησης, διακρίσεων ή βίας κατά των παιδιών με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό τους ή το σεξουαλικό προσανατολισμό των γονέων τους και να υποστηρίξει σε διεθνές επίπεδο, τις προσπάθειες για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας».

Η επιτροπή επανέλαβε τον ευρέως διαδομένη κατηγορία ότι ο καθολικός κλήρος διετάχθη να παραμείνει σιωπηλός σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση υπό την απειλή του αφορισμού. Κατηγόρησε την Καθολική Εκκλησία ότι ενδιαφέρθηκε μόνον «για την διατήρηση της φήμης της Εκκλησίας και τη διασφάλιση της προστασίας των συμφερόντων των ανωτέρω δραστών των παιδιών, όπως παρατήρησαν πολλές εθνικές εξεταστικές επιτροπές».

Ο John Smeaton, εκτελεστικός διευθυντής της Εταιρείας για την Προστασία των Αγέννητων Παιδιών, κατηγόρησε την επιτροπή, λέγοντας ότι υπάρχει «μεγάλη υποκρισία» στην έκθεσή τους.

«Υπό το πρόσχημα ότι επιδιώκουν την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση, η έκθεση προωθεί την βλάβη στα παιδιά. Την καταστροφή των αγέννητων παιδιών μέσα από την άμβλωση και την καταστροφή της παιδικής αθωότητας μέσα από την προώθηση της αντισύλληψης και της ομοφυλοφιλίας».

Ο Smeaton έκανε έκκληση σε ομάδες υπέρ της οικογένειας και υπέρ της ζωής να έρθουν στον ΟΗΕ για να «βοηθήσουν την Αγία Έδρα στο ζωτικής σημασίας έργο της στην προστασία των αγέννητων παιδιών και της οικογένειας που βασίζεται στον γάμο. Το έργο αυτό είναι υπό συνεχή επίθεση από τους εχθρούς της Καθολικής Εκκλησίας, όπως φανερώνει η έκθεση της επιτροπής σήμερα».

ΚΟ: Άρχισε η «παρέμβαση» υπερεθνικών οργανισμών στις ιστορικές χριστιανικές διδασκαλίες… Το επόμενο βήμα είναι οι «μη συμμορφούμενες» εκκλησίες να χαρακτηρισθούν «ομάδες μίσους» και να αρχίσει η ποινικοποίηση του θρησκευτικού φρονήματος και η δίωξη των πιστών.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου