Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο Κλούνεϊ ξαναχτυπά: “Ηταν πιωμένος ο δήμαρχος του Λονδίνου όταν με έβριζε”! - “Τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποκολλήθηκαν δια της βίας από τους Τούρκους"



- Ο διάσημος ηθοποιός περνά στην αντεπίθεση και απαντά στα ειρωνικά σχόλια του Μπόρις Τζόνσον
- Νέες δηλώσεις του του Τζορτζ Κλούνεϊ υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων
- "Πιο εύκολο να με συγκρίνει με τον Χίτλερ, από το να ασχοληθεί με τα γεγονότα"

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος -όπως φαίνεται- δεν ήθελε να αφήσει... αναπάντητα τα ειρωνικά σχόλια του δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, για τις δηλώσεις του γνωστού ηθοποιού υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων στη χώρα μας.

"Μεγάλη δόση υπερβολής η οποία οφείλεται σε μερικά ουίσκι" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος είπε ότι ο δήμαρχος ήταν... πιωμένος.

"Είμαι μεγάλος οπαδός του δημάρχου και είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε καμία πραγματική πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Θα το αποδώσω σε μεγάλη δόση υπερβολής η οποία οφείλεται σε μερικά ουίσκι. Εχω βρεθεί στην ίδια θέση μία ή δύο φορές, γι’ αυτό δεν του κρατώ καμιά κακία", ανέφερε ο Κλούνεϊ σε ανακοίνωση που εξέδωσε και πρόσθεσε:

"Όταν πρόκειται για πραγματικά γεγονότα, και όχι για φανταστικές ιστορίες, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να εξετάσει τις αποφάσεις της UNESCO οι οποίες έχουν υιοθετηθεί από όλες τις πλευρές. Ένα έθνος που έχει καταλάβει ένα άλλο δεν μπορεί να πουλήσει την εθνική κληρονομιά της χώρας που έχει υπό κατοχή.

Το σημαντικό είναι ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποκολλήθηκαν δια της βίας από τον Παρθενώνα από τους Τούρκους κατακτητές και πουλήθηκαν. Ήταν ένα ενιαίο μνημείο που έσπασε σε κομμάτια. Θα ήταν σαν το κεφάλι από το άγαλμα του Δαβίδ να πωλούνταν στην Αγγλία, το χέρι στο Βατικανό και ο κορμός του στο Met (σ.σ. το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

"Υπάρχουν πολλά κομμάτια σχεδόν σε κάθε χώρα και μια τέτοια συζήτηση θα έπρεπε να γίνει σε κάθε μία εξ αυτών. Η συζήτηση θα έπρεπε να αρχίσει από το πιο προφανές αντικείμενο. Όταν ρωτήθηκαν σε δημοσκόπηση οι Βρετανοί τάχθηκαν συντριπτικά υπέρ της επιστροφής τους (σ.σ. των Γλυπτών του Παρθενώνα). Ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί. Αυτά, αν θέλουμε να ασχοληθούμε με τα γεγονότα. Αυτά είναι τα γεγονότα. Αλλά ίσως είναι πιο εύκολο να με συγκρίνει κανείς με τον Χίτλερ", κατέληξε.


Έτσι άρχισε η κόντρα

Την περασμένη Πέμπτη ο Μπόρις Τζόνσον είχε κατηγορήσει τον Τζορτζ Κλούνεϊ ότι με τις δηλώσεις του υπέρ της Ελλάδας "υποστηρίζει τη χιτλερική ατζέντα", ενώ έκανε ένα λογοπαίγνιο με το όνομά του, χαρακτηρίζοντάς τον ούτε λίγο ούτε πολύ παλαβό: "that Clooney" ("αυτός ο Κλούνεϊ"), είπε ο Τζόνσον, παραπέμποντας ευθέως στη φράση "that looney" ("αυτός ο παλαβός").

"«Κάποιος πρέπει επειγόντως να αποκαταστήσει τα μάρμαρα του Τζορτζ Κλούνεϊ" πρόσθεσε ο Μπόρις Τζόνσον, ειρωνευόμενος ξανά τον Αμερικανό ηθοποιό (στα αγγλικά, η φράση "lose your marbles" σημαίνει "τα έχεις χάσει").

Αντιδρώντας έντονα, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του δημάρχου του Λονδίνου: "Ήλπιζα ότι θα μπορούσε να συζητήσει με ψυχραιμία και με επιχειρήματα" δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον "διαβάλλει τον κ. Κλούνεϊ αμφισβητώντας τη διανοητική του επάρκεια" και "διαστρεβλώνει τη θέση του".

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=270445&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου