Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΣΚΩΤΙΑ: Με νόμο κάθε παιδί που γεννιέται θα έχει έναν κηδεμόνα του κράτους!

Μια οργάνωση για τα δικαιώματα των Χριστιανών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποσχεθεί να εξαπολύσει επίθεση σε μια«ξεκάθαρη πολιτική Big Brother» ένα νόμο που έχει υιοθετηθεί στη Σκωτία ο οποίος θα εκχωρεί σε κάθε παιδί έναννομικό επιστάτη από την στιγμή που γεννιέται.

«Είναι σαφές ότι αυτό το νομοσχέδιο παραβιάζει τουςευρωπαϊκούς κανόνες για την οικογένεια. Οι Σκωτσέζοι θα πρέπει να φοβούνται»είπε ο Colin Hart, διευθυντής του Christian Institute (Χριστιανικό Ινστιτούτο), μετά την έγκριση από το κοινοβούλιο του νόμου με ψήφους 105-0.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αμφισβητήσουμε εντελώςαυτόν τον παράνομο νόμο», δήλωσε ο Hart. «Αυτή είναι μια φοβερή επέκταση των πλοκαμιών του κράτους στην οικογενειακή ζωή». 

Ο νόμος απαιτεί η Εθνική Υπηρεσία Υγείας να διορίσει έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας να είναι ένα «επώνυμοπρόσωπο» με ευθύνες επιστάτη για κάθε παιδί. Στην ηλικία των 5, η ευθύνη του εν λόγω «προσώπου» θα μετατοπιστεί στις Τοπικές Κυβερνήσεις. 

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, «Ο υπάλληλος του κράτους θα είναι σε θέση να ανταλλάσσει πληροφορίες με ένα ευρύ φάσμα δημοσίων αρχών και ίσως να παρεμβαίνει χωρίς γονική συναίνεση».

Η οργάνωση είχε λάβει νωρίτερα μια νομική γνωμοδότηση από τον Aidan O'Neill, ο οποίος διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα για το «πρόσωπο» της κυβέρνησης του επιτρέπει να λαμβάνει αποφάσειςπαραμερίζοντας τα δικαιώματα των γονέων.

Ο O'Neill ήταν ο νομικός εμπειρογνώμονας, ο οποίος πρότεινε ότιη Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία απαιτεί από τις κυβερνήσεις να σεβαστούν «την ιδιωτικότητα καιτην οικογενειακή ζωή»δεν θα επιτρέψει το νόμο.

Σύμφωνα με την Telegraph του Λονδίνου, Ο Νόμος για τα Παιδιά και τους Νέους (Children and Young People Bill) είναιαντιμέτωπος με σφοδρή κριτική για υπέρβαση των δικαιωμάτων της κυβέρνησης.

Το άρθρο εξηγεί : «Οι Συντηρητικοί υποστήριξαν ανεπιτυχώς ότιένας κηδεμόνας θα πρέπει να εμπλακεί μόνο όπου υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με θέματα ευημερίας ή ασφάλειας του παιδιού».

Η Liz Smithη εκπρόσωπος των νέων του ΣκωτσέζικουΣυντηρητικού Κόμματος, είπε στην εφημερίδα, «Αυτό θα ανατρέψει την ισορροπία της οικογενειακής ευθύνης η οποία από τους γονείς θα πάει στο κράτος - κάτι που οι περισσότεροι γονείς βρίσκουν εντελώς απαράδεκτο».

Η Καθολική Εκκλησία, η Εκκλησία της Σκωτίας και πολλές νομικές οργανώσεις αντιτίθενται στην ιδέα.

Το Ινστιτούτο ανέφερε ότι περίπου 8.000 παιδιά είναι ήδη ξεχωρισμένα για «στοχευμένη παρέμβαση» από την κυβέρνηση.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι σε 7.927 παιδιάέχει ήδη δοθεί το «Σχέδιο του Παιδιού» με κάποιον δάσκαλο ήυπάλληλο του τμήματος υγείας.

Σε μια έκθεση από το Ινστιτούτο, ο Nick Pickles, διευθυντής τουBig Brother Watch, δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι «σε χιλιάδες οικογένειες η προστασία της ιδιωτικής ζωής δέχεταιπαρεμβάσεις σε καθημερινή βάση».

Το WND έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι ένας λέκτορας κοινωνιολογίας έχει προειδοποιήσει ότι το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στη στόχευση πολύ καλών και προσεκτικών γονέων.

Ο λέκτορας Stuart Waiton είπε στο Ινστιτούτο, «Δεν θέλει πολύγια να προκληθεί μια έρευνα για ένα παιδί και από εκεί μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί μια ψεύτικη εικόνα».

Αθώα ζητήματα : όπως τι τρώει το παιδί ή οι απόψεις που εκφράζουν θα μπορούσαν να κάνουν «καλούς γονείς» στόχο σε «ζηλωτές της υγείας και της ασφάλειας, που έχουν εμμονές με τη διαχείριση των κινδύνων », είπε.

«Οι προτάσεις θα μπορούσαν να παραβούν το άρθρο 8 της ΕΣΔΑ, το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο για παρεμβολές μεταξύ του ρόλου του  «προσώπου» και της άσκησης των δικαιωμάτων του γονέα», δήλωσε ο Morag Driscoll της Σκωτσέζικης Νομικής Εταιρίας.

«Η νομοθεσία είναι ανοιχτή σε καταχρήσεις και παρερμηνείες και πολλοί γονείς θα μπορούσαν να τεθούν σε απαγόρευση από τονυπερβάλλοντα ζήλο οργάνων του κράτους», αναφέρει ηSchoolhouse Home Education Association.

Επίσης, πολλοί αναφέρουν ότι το σχέδιο θα επιτρέψει σε παιδιά που είναι θυμωμένα με τους γονείς τους να τους εκθέτουν στο«πρόσωπο», με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες.

Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την ιδέα, εξηγώντας: «Η προστασία και η προώθηση της ευημερίας των παιδιών της Σκωτίας και ο στόχος μας να κάνουμε το έθνος μας το καλύτερο μέρος για να μεγαλώσουν τα παιδιά είναι στην καρδιά του νέου Νόμου. Η εστίασή μας είναι σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών. Το επώνυμο πρόσωπο, το οποίο πιθανό να είναι ένας επισκέπτης υγείας ή ο δάσκαλος που το παιδί συνήθως ήδηγνωρίζει, θα είναι το πρώτο σημείο επαφής, αν χρειαστεί βοήθεια. Είμαστε σίγουροι ότι είναι συμβατό με το ευρωπαϊκό δίκαιο».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου