Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Έδειξε από την Κύπρο τον δολοφόνο των Χρυσαυγιτών

Έδειξε από την Κύπρο τον δολοφόνο των Χρυσαυγιτών

Λευκωσία: Σημαντικά στοιχεία στο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την ταυτότητα του ενός από τους δύο εκτελεστές του διπλού φονικού στο Νέο Ηράκλειο, με θύματα Χρυσαυγίτες, φέρεται να έδωσε Έλληνας υπόδικος των Κεντρικών Φυλακών.
Πρόκειται για τον 29χρονο Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για την πενταπλή δολοφονία που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012.
Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ έφτασε στην Κύπρο τη περασμένη Δευτέρα όπου συναντήθηκε με τον υπόδικο. Ο 29χρονος φέρεται να δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο συμμετείχε και στην ένοπλη επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009 όπου τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.
Επισήμως, η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώνει μόνο την επίσκεψη κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής στην Κύπρο, η οποία αποδίδεται στη στενή και συχνή συνεργασία που έχουν μεταξύ τους οι αξιωματικοί από τις δύο χώρες. Σκοπός του ταξιδιού των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής ήταν να επιχειρήσουν εκ νέου να συλλέξουν πληροφορίες από τον έγκλειστο αντιεξουσιαστή, για τον οποίο υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει μετάσχει σε ένοπλες επιθέσεις του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης» στην Ελλάδα.
Την επιθυμία του Μαμαλικόπουλου να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους, εν αναμονή των προσεχών ημερών της ετυμηγορίας του Μόνιμου Κακουργιοδικείου της Λάρνακας όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, εκτιμάται ότι θέλησε να αξιοποιήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελλάδας στέλνοντας κλιμάκιό της στην Κύπρο. Κάπως έτσι, «ο 29χρονος φέρεται να… θυμήθηκε τον σύντροφό του με τον οποίον συμμετείχε στην επίθεση κατά του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής» αναφέρει το «Έθνος», επικαλούμενο κυπριακή πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου