Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Γυμναστής απολύθηκε επειδή ήταν ετεροφυλόφιλος

Ένας παντρεμένος, ετεροφυλόφιλος γυμναστής σε ιδιωτικό σχολείο της περιοχής Upper West Side της Νέας Υόρκης απολύθηκε επειδή η λεσβία προϊστάμενή του αποδοκίμαζε την «παραδοσιακή οικογενειακή κατάστασή» του, ισχυρίζεται σε αγωγή του ο απολυμένος καθηγητής, με την οποία ζητά αποζημίωση, επικαλούμενος «διακρίσεις» εις βάρος του.

Ο 50χρονος Gregory Kenney, δίδασκε γυμναστική στο Trinity School για 16 χρόνια πριν απολυθεί τον Ιούνιο του 2012.

Ο Kenney, που ζει με τη γυναίκα του και τα τρία μικρά του παιδιά, λέει ότι του άρεσε που εργαζόταν στο σχολείο των ελίτ που ανάμεσα στους αποφοίτους του έχει τον Τρούμαν Καπότε, την Ivanka Trump και τον Eric Schneiderman, μέχρι που η ομοφυλόφιλη διευθύντρια γυμναστικής ονομαζόμενη Pat Krieger ανέλαβε το 2009.

Η Krieger φέρεται να τον ανάγκασε να προπονεί ομάδες τριών διαφορετικών αθλημάτων, αν και η σύμβασή του απαιτούσε μόνο δύο ομάδες, σύμφωνα με την αγωγή του.

Όταν κατήγγειλε ότι οι επιπλέον αρμοδιότητες δημιουργούσαν πρόβλημα στις οικογενειακές του υποχρεώσεις η Krieger φέρεται να του είπε, «Όλοι κάνουμε τις επιλογές μας».

Αφότου ο Kenney είπε στην Krieger ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται νύχτες και Σαββατοκύριακα, εκείνη τον κατήγγειλε στον διευθυντή, «την ίδια ώρα που μία άγαμη δασκάλα δεν υπέστη κανέναν έλεγχο, όταν και εκείνη αρνήθηκε να προπονεί τρεις ομάδες».

Ο Kenney ισχυρίζεται ότι η προϊσταμένη ήταν ευνοϊκή «συνήθως σε νεότερες γυναίκες χωρίς παιδιά και έκανε διακρίσεις εις βάρος του εξ αιτίας του φύλου του, του σεξουαλικού του προσανατολισμού, της παραδοσιακής οικογενειακής κατάστασής του και της ηλικίας του».

«Ένιωσε ότι τον πετάνε λόγω της οικογένειάς του», δήλωσε ο δικηγόρος του Kenney, Steven Morelli στην Post.

«Έκανε αυτή την δουλειά για τόσα πολλά χρόνια και σίγουρα την έκανε καλά,αλλιώς θα τον είχαν διώξει εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Morelli.

«Σε τουλάχιστον μία περίπτωση ο Kenney είχε αποτραπεί από το να συμμετάσχει σε μια κοινωνική εκδήλωση με τους συναδέλφους του, επειδή ήταν ένας ετεροφυλόφιλος, παντρεμένος άνδρας με παιδιά, κάτι που δεν ταίριαζε με την “κουλτούρα” της Krieger».

Λέει επίσης ότι άλλοι τρεις προπονητές παντρεμένοι με μικρά παιδιά απολύθηκαν. Ο Kenney αντικαταστάθηκε από μια ομοφυλόφιλη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα .

Ο Kenney, ο οποίος έχει δίδυμα 7 χρονών και ένα άλλο παιδί 9 ετών, συνεχίζει να ψάχνει για μια νέα θέση εργασίας.

Διάβασε:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου