Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Τον συνέλαβε η αστυνομία γιατί είπε ένα αστείο για τον Μαντέλα!

Στο αστυνομικό κράτος της Βρετανίας ακόμα και το αστείο που έκανε ένας Βρετανός σε ένα φόρουμ, όπου σύγκρινε την μακροχρόνια νοσηλεία του εκλειπόντα Νέλσον Μαντέλα, με την αργή διακοπή της λειτουργίας του υπολογιστή του, ήταν αρκετό για να συλληφθεί (!) από την αστυνομία, να του πάρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα, δείγμα DNA και να μείνει κρατούμενος για οκτώ ώρες...

Σύμφωνα με την είδηση, πρόκειται για τον Neil Phillips, από το Staffordshire, ο οποίος διευθύνει κατάστημα με σάντουιτς στο Rugeley, του οποίου επίσης κατασχέθηκε ο υπολογιστής τρεις εβδομάδες μετά την πραγματοποίηση το «αμαρτωλού» αστείου.
Ο 44χρονος (φωτο) έγραψε : "Το PC μου κάνει τόση ώρα για να κλείσει ώστε αποφάσισα να το ονομάσω Νέλσον Μαντέλα".

Ο κ. Phillips συνελήφθη στο σπίτι του στις 10 Σεπτεμβρίου και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου οι αστυνομικοί τον ρώτησαν σχετικά με αυτά που έγραψε στην ιστοσελίδα Rugeley Soap Box.

Είπε : «Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Μου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, Μου πήραν DNA και τον υπολογιστή μου. Ένα αστείο έκαναν. Δεν υπήρχε «μίσος».

«Μπορεί να φάνηκε κακόγουστο σε κάποιους, αλλά δεν ήταν απεχθές. Στην αστυνομία είπα πόσα «likes» είχε. Τι συνέβη με την ελευθερία του λόγου ;

«Όταν μου πήραν τον υπολογιστή, σκέφτηκα, "τι στο διάολο ψάχνουν;" Το να με ανακρίνουν είναι κάτι ‘άνω ποταμών’, πέρα από τη σύλληψη».

«Είναι αστεία που κάνω copy paste», επέμεινε ο κ. Phillips. «Δεν τα κάνω εγώ και δεν τα βάζω σε δημόσιο χώρο. Θα πρέπει να εγγραφείς και να συμμετάσχεις στο φόρουμ για να το δεις. Εδώ έχουμε μια αστυνομία σκέψης, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό».

Αφού κατέβαλε εγγύηση (!) ο κ. Phillips πληροφορήθηκε τελικά από την αστυνομία ότι «δεν θα γίνουν περαιτέρω ενέργειες με βάση απόφαση του Εισαγγελέα, αφού δεν είναι επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία για να στηριχθεί μια ποινική δίωξη».
Η σύλληψη ήταν το αποτέλεσμα ενός παραπόνου από έναν τοπικό σύμβουλο του κόμματος των Φιλελευθέρων - Δημοκρατών, (που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό) του Tim Jones (φωτο), ο οποίος προφανώς «εξοργίστηκε» από αυτό το αστείο και απευθύνθηκε στην αστυνομία!


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου