Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ VOLGOGRAD

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά



Πανικός στις αρχές ασφαλείας του Volgograd από τα αλλεπάλληλα θανατηφόρα χτυπήματα της ισλαμικής τρομοκρατίας. Μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο από την έκρηξη στο σιδηροδρομικό σταθμό όπως την κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό και φωτογραφίες πριν και μετά την επίθεση αυτοκτονίας από την Aslanova . Πριν ακόμα διασταυρωθεί το γενετικό υλικό της νεκρής ισλαμίστριας με αυτό των γονιών της, οι γονείς ενός άλλου ύποπτου φερόμενου ως δράστη της δολοφονικής επίθεσης στο τρόλλευ κλήθηκαν για δειγματοληψία αίματος.

Οι Nikolai και Fantaisia Petchenkin , είναι οι γονείς του Pavel, ενός ακόμη εξισλαμισμένου σλάβου ο οποίος βρίσκεται στις λίστες των καταζητούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Ο Pavel είχε προσυλητισθεί στο Ισλαμ και είχε λάβει το όνομα Anjar al Rus.



Ήταν γνωστός στις αρχές για τη συμμετοχή του στην εξτρεμιστική γουαχαμπιτική (ισλαμ της Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ) ομάδα Buinaksk η οποία ευθύνεται για τις δολοφονίες μετριοπαθών μουσουλμάνων κληρικών. Είχε αναγνωρισθεί εξαιτίας διαδικτυακών βίντεο όπου εμφανιζόταν με τα σήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης κηρύττοντας ένα φονταμενταλιστικό Ισλάμ. Της ομάδας Buinaksk ηγείται ο 25χρονος Alexei Pashintsev ο οποίος και θεωρείται εγκέφαλος των τρομοκρατικών στο πρώην Στάλινγκραντ.



Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Volgograd από το πρώτο χτύπημα στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, τον θεωρούσαν ως ύποπτο για συνεργεία στην δολοφονική έκρηξη καθώς σύμφωνα με διασωθέντες μάρτυρες, η γυναίκα με τα εκρηκτικά συνοδευόταν από ομάδα υποστήριξης, έναν άντρα με σακίδιο στην πλάτη που μάλλον και πυροδότησε το μηχανισμό και μια άλλη γυναίκα.

Πριν ακόμα κατασταλάξουν οι ερευνητές της αντιτρομοκρατικής στην ταυτότητα των συνεργών, πραγματοποιήθηκε η νέα επίθεση αυτοκτονίας στο τρόλλευ υπ αρ Α15 με θύματα τουλάχιστον 13 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε είναι η ίδια με αυτήν στον σιδηροδρομικό σταθμό (4kg TNT). Εικάζεται ότι οι και οι δυο εκρηκτικοί μηχανισμοί κατασκευάσθηκαν στο ίδιο εργαστήριο , κατά πάσα πιθανότητα εντός των ορίων της πόλης, και ότι υπήρχε πρόβλεψη για εξ αποστάσεως πυροδότηση σε περίπτωση αναστολών από τον καμικάζι αυτοκτονίας.

Ο πατέρας του υπόπτου , Nikolai Petchenkin έδωσε συνέντευξη και δήλωσε ότι ο γιος του είχε εξαφανισθεί από το Μάρτιο και δεν είχε δώσει έκτοτε κανένα σημάδι ζωής. Ωστόσο, φωτογραφίες και όνομα του Pavel είχαν δημοσιευθεί εκτενώς στα ρωσικά τηλεοπτικά μέσα καλώντας το κοινό να δώσει στοιχεία ή να τον αναγνωρίσει. Ο πατέρας του ισχυρίσθηκε ότι « στην αρχή έδειχνε πολύ ευχαριστημένος από τον προσηλυτισμό του στο Ισλαμ , είχε κόψει το ποτό, ήταν πιο ήρεμος και φερόταν καλά στη γριά του (μάνα του) . Τον περασμένο Μάρτιο μας είπε ότι θα πάει στη Μόσχα για δουλειά και από τότε χάσαμε κάθε ίχνος. Τότε οι αρχές μας γνωστοποίησαν ότι ήταν καταζητούμενος γιατί τον είχαν ταυτοποιήσει από πολλά βίντεο. Εγώ σήμερα έμαθα ότι είναι ύποπτος και για συμμετοχή στα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Volgograd αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι ο γιός μου. Αγαπούσε τη ζωή, δεν πιστεύω ότι μπορεί να πήρε στο λαιμό του τόσες ψυχές… » Η μητέρα του φερόμενου ως τρομοκράτη δήλωσε ότι « καλύτερα να με είχαν σκοτώσει παρά να ζω αυτήν την κόλαση».



http://olympia.gr/2013/12/30/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου