Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Δικαστήριο διατάζει να κατέβει σταυρός – μνημείο, ύστερα από αγωγή Εβραίων

Σχ. ΚΟ: Πριν λίγες ημέρες είδαμε «χριστιανούς» να κάνουν αγώνα και να δαπανώνται για να τοποθετηθεί μια menorah (επτάφωτη λυχνία), ένα σύμβολο του Ιουδαϊσμού, στην Ολλανδία. Τώρα, βλέπουμε Εβραίους να κάνουν αγώνα και να δαπανώνται για να γκρεμισθεί ο Σταυρός, που τοποθέτησαν χριστιανοί στις ΗΠΑ… 

Ο μεγάλος σταυρός στην κορυφή του όρους Soledad στην Καλιφόρνια είναι «αντισυνταγματικός» και πρέπει να κατέβει, αποφάσισε ο ομοσπονδιακός δικαστής του Σαν Ντιέγκο την Πέμπτη.

Ο δικαστής Larry Burns διέταξε εντός 90 ημερών να αφαιρεθεί ο σταυρός, ο οποίος στήθηκε το 1956 ως φόρος τιμής για τους βετεράνους του πολέμου - μια απόφαση που θα μπορούσε να οδηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.


Η αρχική αγωγή κατατέθηκε το 2006 από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) για χάρη των Εβραίων Βετεράνων των ΗΠΑ (Jewish War Veterans) και πολλών άλλων κατοίκων της Νότιας Καλιφόρνιας.

"Υποστηρίζουμε την κυβέρνηση να αποτίει φόρο τιμής σε εκείνους που υπηρέτησαν με θάρρος στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας", είπε ο Daniel Mach για λογαριασμό της ACLU, στην εφημερίδα Union-Tribune του San Diego, αλλά πρέπει να τιμήσουμε όλους τους ήρωες μας κάτω από μία σημαία, όχι μόνο ένα συγκεκριμένο θρησκευτικό σύμβολο".

Ο Bruce Bailey, πρόεδρος της Ένωσης για το Μνημείο του όρους Soledad, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση.

"Είναι ατυχές το γεγονός ότι ο δικαστής διέταξε την κατεδάφιση του Σταυρού", είπε ο Bailey στο Fox News, "ωστόσο, έχουμε την δυνατότητα να αγωνιστούμε κατά αυτής της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου