Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Να συνεργαστεί άμεσα η Ελλάδα με την Αίγυπτο για την πάταξη της “Μουσουλμανικής Αδελφότητας”

20131225-195004.jpg
ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΛΕΟΝ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Ανακήρυξαν «τρομοκρατική οργάνωση» την Μουσουλμανική Αδελφότητα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η κρατική τηλεόραση της χώρας. Την ίδια ώρα η οργάνωση Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις ανέλαβε την Τετάρτη την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Μανσούρα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής του υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ το Σεπτέμβριο.
Οι αρχές της Αιγύπτου ανακήρυξαν «τρομοκρατική οργάνωση» την Μουσουλμανική Αδελφότητα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η κρατική
τηλεόραση της χώρας.
Ταυτόχρονα απαγορεύτηκε στους Αδελφούς Μουσουλμάνους να διαδηλώνουν στη χώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας αυτής που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η εγκατεστημένη από το στρατό κυβέρνηση της Αιγύπτου δεσμεύτηκε χθες να καταπολεμήσει «την τρομοκρατία», τονίζοντας ότι η επίθεση δεν θα εμποδίσει τον λεγόμενο οδικό χάρτη για την πολιτική μετάβαση, το επόμενο στάδιο του οποίου είναι η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα εντός του Ιανουαρίου.
Η οργάνωση Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις –το όνομα της οποίας σημαίνει «Υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ»– που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Μανσούρα, στο Δέλτα του Νείλου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 140 άνθρωποι., είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη για μια αποτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής του υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ τον Σεπτέμβριο.
Η επίθεση ήταν η αιματηρότερη του είδους μετά την ανατροπή του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι την 3η Ιουλίου.
«Οι αδελφοί σας στην Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις, με τη χάρη του θεού, μπόρεσαν να πλήξουν το αρχείο της αστυνομίας στην Ντακαλέγια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους. Την επίθεση, προστίθεται, έκανε ένας βομβιστής-καμικάζι, ο οποίος κατονομάζεται ως «Αμπού Μαριάμ». Η οργάνωση καλεί τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους για να προστατεύσουν «τη θρησκεία τους και τις ζωές τους» και τονίζει ότι προχώρησε στη χθεσινή επίθεση σε αντίδραση στον «πόλεμο του καθεστώτος αποστατών εναντίον της ισλαμικής σαρία [σ.σ. του ισλαμικού νόμου]», στο γεγονός ότι «χύνει μουσουλμανικό αίμα και σπιλώνει την τιμή των γυναικών αδελφών μας».
Από την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου