Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΓΑΛΛΙΑ: Δικαστήριο καταδίκασε ακτιβιστές που καλούσαν σε μποϊκοτάζ των Ισραηλινών προϊόντων

Ένα γαλλικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 1.300 δολαρίων στα μέλη μιας ομάδας κατά του Ισραήλ, η οποία καλούσε τους πελάτες των σούπερ μάρκετ να μποϋκοτάρουν τα ισραηλινά προϊόντα.
 
Το Εφετείο του Colmar, κοντά στο Στρασβούργο επέβαλε πρόστιμο σε καθένα από τα 12 μέλη της ομάδας ατομικά την Τετάρτη, για τη συμμετοχή τους σε μια δραστηριότητα υπέρ του μποϊκοτάζ κατά την περίοδο 2009-2010, την οποία το δικαστήριο χαρακτήρισε ως «πρόκληση σε διακρίσεις». Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τους ακτιβιστές σε ποινή φυλάκισης με αναστολή, σύμφωνα με αναφορά από την ομάδα CRIF τηςγαλλικής εβραϊκής κοινότητας.
 
Η απόφαση αυτή ανέτρεψε την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου της Μυλούζης το 2012, το οποίο είχε κρίνει αθώους τους κατηγορούμενους. Ο εισαγγελέας κατόπιν κατέθεσε έφεση, αναφέρει η δήλωση της CRIF.
 
Οι ενέργειες για τις οποίες καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι έλαβαν χώρα το 2009 σε ένα σούπερ μάρκετ στη Μυλούζη και πάλι το 2010. Μερικοί από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκανσε διπλό πρόστιμο για κάθε δράση.
 
Οι δράστες καταδικάστηκαν σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους «κατά των διακρίσεων», μεταξύ των οποίων έναν που ψηφίστηκε από το γαλλικό κοινοβούλιο το 2003, γνωστό ως “Νόμο Lellouche”, από το όνομα του βουλευτή που το συνέταξε, τουεβραϊκής καταγωγής κεντροδεξιού βουλευτή (και μέλους της Τριμερούς Επιτροπής) Pierre Lellouche (φωτο στη μέση).
 
 Τον Σεπτέμβριο, επτά ακτιβιστές καταδικάστηκαν σε πρόστιμο 650 δολαρίων για μια παρόμοια δράση το 2010 σε ένα σούπερ μάρκετ στην Alençon.
 
Ωστόσο, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο - ανώτατο ποινικό δικαστήριο της Γαλλίας εφέσεων - στις 19 Νοεμβρίου αθώωσε διάφορους αντι -Ισραήλ διαδηλωτές, οι οποίοι οργάνωσαν μια δράση μποϊκοτάζ σε ένα σούπερ μάρκετ στο Evry, κοντά στο Παρίσι το 2009.
Σε μια χωριστή απόφαση, ένα γαλλικό Εφετείο την Πέμπτη καταδίκασε σε βαρύ πρόστιμο 36.000 δολαρίων τον κωμικόDieudonne (φωτο) για «υποκίνηση φυλετικού μίσους» σε ταινίες στις οποίες γελοιοποίησε το Ολοκαύτωμα και εξέφρασε αντισημιτικές απόψεις. Αυτή ήταν η έβδομη καταδίκη του Dieudonne για αδικήματα σχετικά με τον «αντισημιτισμό».
 
Μερικές από τις ταινίες περιέχουν τη λέξη "shoananas", ένας συνδυασμός του εβραϊκού ονόματος για το Ολοκαύτωμα με τη γαλλική λέξη για τον ανανά. Χρησιμοποιήθηκε ως μια λέξη κώδικας για άρνηση του Ολοκαυτώματος η οποία όμως είναι πολύ ασαφής για να παραβιάσει τη νομοθεσία της Γαλλίας που απαγορεύει την άρνηση του Ολοκαυτώματος.
 
Σχ. ΚΟ: Είδες «αριστερέ» γιατί ψηφίζονται οι «αντιρατσιστικοί νόμοι»; Και από ποιους προωθούνται; Για να δούμε τώρα όλους αυτούς τους «αριστερούς» που έχουν αναλάβει εργολαβία τον «αντιρατσισμό». Αν και πιστεύω ότι ο στόχος θα είναι συγκεκριμένος. Οι «επαναστάτες» τύπου Tsipras, ας κοιμούνται ήσυχοι. Άλλος είναι ο «εχθρός». Άντε και για σας «δεξιοί», ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για τα εγκλήματα σκέψης. Σε λίγο και η αναπνοή μας θα είναι ύποπτη "υποκίνησης ρατσιστικού μίσους". Ο Μεγάλος Αδελφός θα είναι περήφανος για σας, «συντηρητικοί» και «πατριώτες»... τρομάρα σας.
 
 
 
….και έρχονται και άλλα…
 
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου