Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης απευθύνει έκκληση να ελευθερωθούν οι απαχθείσες καλόγριες..ακούει ο Βενιζέλος;

Οι Ισλαμοφασίστες απήγαγαν 12 ορθόδοξες μοναχές από ένα χριστιανικό χωριό της Μααλούλα…
Ο Ορθόδοξος πατριάρχης της Συρίας και ο επικεφαλής ενός μοναστηριού , δήλωσε την Τρίτη , προσθέτοντας τους φόβους τους ότι η σκληρή γραμμή ων ισλαμοφασιστών που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, στοχεύουν όλο και περισσότερο τους Χριστιανούς .
Οι Χριστιανοί κατηγόρησαν τους αντάρτες για διώξεις των κατοίκων και βανδαλισμούς εκκλησιών μετά τη κατάληψη χριστιανικών πόλεωνΟι μοναχές και τρεις άλλες γυναίκες απήχθησαν την Δευτέρα, από το Ελληνικό Ορθόδοξο μοναστήρι Mar Takla στο χωριό της
Μααλούλα και μεταφέρθηκαν, από τους αντάρτες στην πόλη της Yabroud , η οποία έχει επίσης ένα μεγάλο χριστιανικό
πληθυσμό , δήλωσε Ηγουμένη Φεβρωνία Nabhan , επικεφαλής της κοντινής μονής Σεντνάγια .

Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης John Yazigi έκανε μια ένθερμη έκκληση για την απελευθέρωση των γυναικών , καθώς και περίπου δύο δωδεκάδες ορφανά που οι μοναχές φρόντιζαν στο μοναστήρι , αν και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί άμεσα ότι απήχθησαν επίσης και τα παιδιά .
«Κάνουμε έκκληση στο σπόρο της συνείδησης που ο Θεός φύτεψε σε όλους τους ανθρώπους , συμπεριλαμβανομένων των απαγωγέων , να απελευθερώσουν τις αδελφές μας ασφαλείς », είπε σε μια δήλωση του ο Πατριάρχης.
” Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τις κυβερνήσεις του κόσμου να βοηθήσουν να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των μοναχών της μονής Mar Takla και τα ορφανά που κρατούνται από χθες . “

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου