Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΗΠΑ: «Ή κάνεις “γαμήλιες” τούρτες σε ζευγάρια ομοφυλόφιλων ή χάνεις τα προς το ζην», είπε δικαστής σε χριστιανό ζαχαροπλάστη

Ένας Αμερικάνος ζαχαροπλάστης που αρνήθηκε να φτιάξει μια «γαμήλια τούρτα» για μια τελετή «γάμου» ομοφυλόφιλων θα πρέπει να υπηρετεί τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, παρά τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις αλλιώς θα του επιβληθούν πρόστιμα, δήλωσε ένας δικαστής την Παρασκευή.

Η εντολή από τον διοικητικό δικαστή Robert N. Spencer είπε ότι το ζαχαροπλαστείο ‘Masterpiece Cakeshop’ στα προάστια του Ντένβερ έκανε «διακρίσεις» σε ένα ζευγάρι λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού καθώς αρνήθηκε να τους πουλήσει μια γαμήλια τούρτα για τον ομοφυλοφιλικό τους «γάμο».

Η απόφαση του δικαστή λέει ότι ο ζαχαροπλάστης πρέπει να «σταματήσει και να απέχει από διακρίσεις» εις βάρος των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Παρά το γεγονός ότι ο δικαστής δεν επέβαλε πρόστιμο στην περίπτωση αυτή, η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει κυρώσεις αν συνεχίσει να αρνείται τούρτες σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

ΦΩΤΟ: Το «παντρεμένο» ζευγάρι των ομοφυλόφιλων: Charlie Craig και Dave Mullins. Δεν θα ήταν πιο λογικό να πάνε σε κάποιον που εγκρίνει τον «γάμο» τους για να τους φτιάξει την τούρτα; Γιατί ήθελαν να πάνε σε κάποιον που είναι εντελώς αντίθετος; Φαίνεται ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή πολλών ομοφυλόφιλων ζευγαριών, να απευθύνονται για υπηρεσίες σχετικές με τον «γάμο» τους σε πιστούς χριστιανούς επιχειρηματίες, αναγκάζοντάς τους έτσι ή να υποταχθούν ή να τιμωρηθούν… Και όλα αυτά κάτω από τα «ωραία» συνθήματα περί «ανοχής στην διαφορετικότητα», «αγάπης» κλπ  
  
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών υπέβαλε μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος Jack Phillips μαζί με την Επιτροπής Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο πέρυσι για λογαριασμό του 33χρονου Charlie Craig και του 29χρονου David Mullins. Το ζευγάρι είχε «παντρευτεί» στη Μασαχουσέτη και ήθελε μια «γαμήλια» τούρτα για να γιορτάσει στο Κολοράντο.

Ο Mullins και ο Craig ήθελαν μια τούρτα, τον Ιούλιο του 2012, αλλά όταν ο Phillips ανακάλυψε ότι η τούρτα ήταν για εορταστεί «γάμος» ομοφυλοφίλων, έδιωξε το ζευγάρι, σύμφωνα με την καταγγελία.

Η Nicolle Martin, δικηγόρος του ζαχαροπλαστείου ‘Masterpiece’, δήλωσε ότι η διαταγή του δικαστή θέτει τον Phillips σε μια αδύνατη θέση να πάει ενάντια στην χριστιανική του πίστη.

«Δεν μπορεί να παραβιάσει τη συνείδησή του, προκειμένου να μην του στείλουν πρόστιμα», είπε . «Αν ο Τζακ δεν μπορεί να κάνει γαμήλιες τούρτες, δεν θα μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει την οικογένειά του. Και για να κάνει τέτοιες γαμήλιες τούρτες, ο Jack πρέπει να παραβιάσει το σύστημα αξιών του. Αυτή είναι μια κατακριτέα επιλογή. Είναι κάτι αντίθετο σε ό, τι σημαίνει η Αμερική».


Μια παρόμοια υπόθεση εκκρεμεί στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου ένα ανθοπωλείο κατηγορείται για άρνηση παροχής υπηρεσιών σε έναν «γάμο» ατόμων του ιδίου φύλου. Στο Νέο Μεξικό, το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας αποφάνθηκε τον Αύγουστο ότι μια επιχείρηση στην Albuquerque έκανε λάθος να αρνηθεί να φωτογραφίσει μια «τελετή δέσμευσης» ενός ζευγαριού ατόμων του ιδίου φύλου.

Το Κολοράντο έχει μια συνταγματική απαγόρευση κατά του «γάμου» των ομοφυλόφιλων, αλλά επιτρέπει το σύμφωνο Συμβίωσης. Ο νόμος για την αστική ένωση, που πέρασε νωρίτερα αυτό το έτος, δεν παρέχει θρησκευτική προστασία για τις επιχειρήσεις.

Διάβασε:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου